Erzurum Üniversiteleri

Erzurum Teknik Üniversitesi Olanakları

Erzurum Teknik Üniversitesi Olanakları
Erzurum Teknik Üniversitesi Olanakları


ETÜ Lisans Ve Yüksek Lisans Değişim Programları

Öğrencilerimiz, Avrupa ve Amerika'daki eğitim kurumlarıyla yapılacak Erasmus gibi ikili değişim anlaşmalarıyla değişim öğrencisi olabileceklerdir. Ayrıca anlaşmalı üniversitelerde bir dönem veya bir yıl süreyle eğitim olanağından yararlanabileceklerdir.


ETÜ Uluslararası Yaz Okulları

Laureate International Universities'e üye olan Avrupa ve Amerikan üniversiteleri ile yaz okulu programı için anlaşmalar yapılacaktır. Bu çerçevede düzenlenecek olan yaz okulları 3 ya da 6 haftalık modüllerden oluşacaktır. Yaz okulu programlarında öğrenciler tercihlerine göre mühendislik, fen, işletme sosyal bilimlere ilişkin derslerin yanı sıra, İngilizce ve kültür sanat dersleri de alabileceklerdir. Bu üniversitelerde yapılacak anlaşmalar çerçevesinde yaz okulunu başarıyla tamamlayan öğrenciler, aldıkları dersleri Erzurum Teknik Üniversitesi'ne transfer edebileceklerdir.


ETÜ Kariyer Merkezi

Bu merkez, öğrenci ve mezunlarına bireysel, akademik ve profosyonel gelişim süreçlerinde kendi yeteneklerini keşfetme, hedeflerini belirleme ve gerçekleştirme yolunda yardımcı olabilecek kaynak ve hizmetleri sunacaktır. Bu sayede öğrenciler işverenlerle bir araya getirilerek staj ve iş imkânları sunulacaktır. ETÜ Kariyer Merkezi, Üniversite-Sektör işbirliği çerçevesinde yürüteceği çeşitli etkinliklerle (teknik geziler, seminerler, sertifika programları vs.) öğrencilerin iş dünyasını tanımalarını, sektörel tecrübelerden faydalanmalarını hedeflemektedir. Böylece öğrencilerin teorik bilgilerini pratik bilgilerle takviye etmeleri, edindikleri deneyimlerle kariyerlerine bir adım önde başlamaları ve daha öğrencilik yıllarında iş hayatıyla aynı dili konuşmayı öğrenmeleri hedeflenmektedir.


ETÜ Ulaşım

Tarihin ilk dönemlerinden beri bir yerleşim yeri olan Erzurum, Türkiye'nin ondördüncü ve Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük kentidir. Erzurum uluslararası havayolu, karayolu ve demiryolu hattı üzerindedir. Erzurum Teknik Üniversitesi kampüs alanı, havalimanına ve otogara 5 dakika mesafededir. Bu havaalanından yapılan direktuçuşlar Erzurum'u Türkiye ve Dünya' da önemli pek çok noktaya bağlamaktadır. Erzurum İstanbul' a 1 saat 30 dakika, Ankara'ya ise 1 saat uçuş mesafesindedir.


ETÜ Barınma

Üniversitemize ait kız öğrenci yurdumuz 2015-2016 eğitim - öğretim yılında öğrencilerimize hizmet vermeye başlıyacaktır.
Öğrencilerimiz, kampüsümüze 10 dakika mesafede yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yurtlarından istifade edebileceklerdir.


ETÜ Spor

Öğrencilerimizin ders dışı zamanlarını değerlendirebileceği, spor alışkanlığı kazanabileceği, üniversitemize yakın ve erişebilir birçok spor tesisi bulunmaktadır. Türkiye'nin önemli kış sporları merkezi olan Erzurum, 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunlarına ev sahipliği yapmıştır. Türkiye'nin önemli ve öncelikli kayak merkezleri arasında yer alan Erzurum, kayak sporu ve kış turizmi açısından uluslararası bir merkezdir. İlde yer alan kayak merkezleri, buz hokey salonları, curling salonu, atlama kulesi öğrencilerimizin aktif kullanımına açıktır.


ETÜ Sağlık

Erzurum Teknik Üniversitesi'nin mediko sosyal hizmetleri, Sağlık ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmektedir. Öğrencilerimiz üniversitemiz bünyesinde sağlanan ücretsiz sağlık hizmetleri yanında Doğu Anadolu Bölgesinin merkezi konumunda olan Erzurum'un sağlık alt yapısından da yararlanabileceklerdir. Şehir merkezinde, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Devlet Hastanesi, Üniversite Hastanesi, Özel Hastaneler öğrencilerimizin hizmetinde olacaktır.


ETÜ Tarih - Kültür - Sanat

Erzurum zengin tarihi eserleri, tabii güzellikleri, dağ ve kış sporları, kaplıca ve ılıcaları, alternatif ve modern tıp merkezleri ile yaşam kalitesi yüksek bir şehirdir. Şehirde birçok kültürel faaliyet imkânı bulunmaktadır. Bir üniversite şehri olan Erzurum, eğlence programları, konser, sergi, film, prodüksiyon ve diğer kültürel şenliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Kaynak: Erzurum Teknik Üniversitesi

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
26 Ocak 2018 00:14
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}