Erzurum Üniversiteleri

Sınavsız İkinci Üniversite İmkanı

Sınavsız İkinci Üniversite İmkanı
Sınavsız İkinci Üniversite İmkanı

Başvurabilecekler

Örgün öğretimin herhangi bir programına ÖSYM tarafından yerleştirilenler ile bu programlardan mezun olanlar

ÖSYM'nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki üniversitelerde okuyan öğrenciler

Yükseköğretim kurumları tarafından yapılan Yabancı Uyruklu Öğrenci Giriş Sınavı ile Türkiye'deki üniversitelere yerleştirilen yabancı uyruklu öğrenciler

Uyruğundan biri T.C. olup yurt dışı yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından denklik belgesi alanlar

Diğer Açıköğretim Fakültelerinde öğrenim gören öğrenciler aynı alanda olmamak üzere başvuru yapabilirler


Başvuramayacaklar

Yurt dışı yükseköğretim kurumlarında halen kayıtlı olup uyruğundan biri T.C. olan öğrenciler,

Herhangi bir örgün yükseköğretim kurumundan kaydı silinenler

Herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayanlar,

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi programlarında halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar.

Daha önce herhangi bir önlisans veya lisans programından öğrenci veya mezun olanlar aynı programlara kayıt yaptıramazlar.

Yukarıdaki koşullarda açıköğretim programlarına kaydolan örgün öğretim öğrencileri veya mezunları, örgün öğretimden açıköğretime veya açıköğretimden örgün öğretime ders transferi işlemi yaptıramaz.

Daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olan önlisans ve lisans öğrencilerin ortak zorunlu dersler (Türk Dili I-II, Yabancı Dil I-II ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II) dışında diğer dersler için muafiyet işlemi yapılmaz.

Bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.

Örgün öğretim ile birlikte açıköğretim programına kaydolacak erkek öğrencilerin askerlik işlemleri, örgün öğretimdeki statülerine göre yapılır. Bu durumdaki öğrencilerin açıköğretim programlarına kaydolmaları, askerlik işlemleri ile ilgili herhangi bir hak sağlamaz.

Fakültemize ikinci üniversite kapsamında öğrenci olarak kayıt yaptırdıktan sonra daha önce kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan kayıtlarını sildirdiklerini belgeleyen öğrencilerin askerlik işlemleri Fakültemiz tarafından yürütülecektir.

Lisans Öğrencileri (4 yıl ve üzeri) ya da mezunları LİSANS veya ÖNLİSANS Programlarına, Önlisans Öğrencileri (2 yıllık) ya da mezunları sadece ÖNLİSANS Programlarına kayıt yaptırabilir.

Kaynak: Atatürk Üniversitesi. Detaylı Bilgi

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
26 Ocak 2018 00:15
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}