SPOR

EYOF Onun Gibi Gençlerin Hayatını Değiştiriyor!

EYOF Onun Gibi Gençlerin Hayatını Değiştiriyor!
EYOF Onun Gibi Gençlerin Hayatını Değiştiriyor!


Bir Gün Şampiyon Olacağını Düşünmemişti!

Türkiye'nin 13'üncüsüne ev sahipliği yapacağı EYOF 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali için geri sayım hızlı bir şekilde devam ediyor. Organizasyonda sürat pateni branşında ringe çıkacak Hazar Karagöl, kendi gibi binlerce gencin hayatının değiştiğine dikkat çekti.

Avrupa'nın önemli kış spor merkezlerinden biri haline gelen Erzurum'da düzenlenecek organizasyonda sürat pateni branşında ringe çıkacak Hazar Karagöl, Türkiye'nin madalya beklediği sporcular arasında yer alıyor. Erzurum doğumlu olan Karagöl, 2011 yılında düzenlenen Dünya Üniversiteler Oyunları'na kadar sporla ilgili bir hayalini bulunmadığını söyleyen, "2011 Dünya Üniversiteler Oyunları Erzurum'da yapılıncaya kadar gelecekte sporcu olacağımı ve bir gün şampiyon olabileceğimi hiç düşünmemiştim" dedi.


'Benim Gibi Binlerce Gencin Kaderi Değişti'

2011'den sonra kendisi gibi binlerce gencin hayatının değiştiğine inandığını vurgulayan Karagöl, "Ben Erzurum doğumluyum. Burası gelişime açık, sevimli, huzurlu ve güvenli bir şehir. Burada dostluklar çok önemlidir, hiç unutulmaz. Erzurum'da kış sporları için en ideal şartlar var. Bu nedenle 2011 Dünya Üniversiteler Oyunları için dünya çapında tesisler yapıldı. Ve benim gibi binlerce gencin kaderi değişti. Her yönüyle rüya gibi oyunlardı" diye konuştu.

'EYOF, Olimpiyatlar İçin İlk Basamak'

Hedefinin 2022 yılında Pekin'de yapılacak Kış Olimpiyat Oyunları olduğunu söyleyen 16 yaşındaki milli sporcu, "EYOF, olimpiyatı hedefleyen sporcular için ilk basamak, bunu biliyorum. İlk defa çok branşlı oyunlara katılacağım ve bu benim şehrim Erzurum'da olacak. Burada EYOF'u düzenlemek için her şey var. Mükemmel doğa, mükemmel tesisler ve üst düzeyde güvenli sporcu köyümüz... Yüzlerce sporcu kardeşimle beraber kalacağım" ifadelerini kullandı.


'EYOF Birçok Gence Yeni Hayaller Kurduracak'

Erzurum'da düzenlenecek organizasyonda, 500, 1000 ve 1500 metre ile takım bayrak yarışında ringe inecek milli sporcu Hazar Karagöl, "Erzurumlu bir sporcu olarak şunu söylemek istiyorum. EYOF 2017'nin Erzurum'da yapılması, eminim ki binlerce gence yeni hayaller kurduracak. EYOF sayesinde sporla ilgili hayaller kurmamızı sağladığınız için çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: EYOF

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
28 Ocak 2017 00:10
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}