ŞEHRİ KEŞFET

Şehri Buradan Keşfedin!

Şehri Buradan Keşfedin!
Şehri Buradan Keşfedin!


Tarihi Saat Kulesi'nden Erzurum'u keşfe Çıkıyoruz

Erzurum'un sembollerinden ve Tepsi Minare, Kesik Kule, Minare Kule gibi adlarla da anılan Saat Kulesi, Erzurum'un en güzel göründüğü tarihi yapıdır. 12. yüzyıl ortalarında Saltuklulardan "Şemsü'l- Müluk ve'l-ümem" unvanlı, "İnanç Yabgu Alp Tuğrul Beg Ebü'l Mu­zaffer Gazi bin Ebü'l Kasım" tarafından yaptı­rılmıştır.

erzurum saat kulesi

Saat Kulesi, bugün ayakta bulunan iç kalenin batı duvarının şimal köşesi bitişiğindedir. 16. yüzyılın başlarında minarenin üst kısmı yıkılmış, ilk olarak 1848 yılında, daha sonra 1881 yılında saat yerleştirilerek "Saat Kulesi" ve aynı zamanda gözetleme kulesi olarak kullanılmaya başlanmış­tır.


Erzurum Kalesi ile birlikte anılan Saat Kulesi'ni dışından da içinden de seyretmek keyif vericidir.

Şehrin merkezinde ve şehre hakim bir tepede bulunmaktadır. Kulenin verdiği mistik havayla Şehr-i Erzurum'u gözlemleyebilir, her yönden şehre kuşbakışı bakabilirsiniz.

erzurum manzarası

Kulenin güney tarafından Erzurum'un tarihi fotoğrafını göreceksiniz.

Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler, Ulu Cami, Emirşeyh Cami, Ebu İshak Türbesi, tarihi Erzurum Evleri, Narmanlı Cami, Caferiye Cami, Atlama Kuleleri ve Cumhuriyet Caddesini keşfedebilirsiniz.

erzurum manzarası

Dünyanın sayılı kayak merkezlerinden Palandöken'i tüm ihtişamıyla gözlemleyebilir, son zamanlarda Erzurum fotoğraflarında sıkça görebileceğiniz atlama kulelerini de seyredebilirsiniz.

erzurum manzarası

Kulenin batı tarafından cumhuriyet caddesi, tarihi Rüstem Paşa Bedesteni (TAŞHAN), Lalapaşa Cami, ESKİ Erzurum Belediyesi ve kent meydanını görebileceksiniz.


Erzurum Ovasını Keşfet

Kuzeyde uçsuz bucaksız Erzurum ovasını, Gürcükapı meydanını, kongre caddesini, Ayazpaşa ve Kurşunlu Medresesi'ni keşfedeceksiniz.

erzurum manzarası

Doğuda ise yine şehre hakim yüksekçe bir tepede bulunan Aziziye ve Mecidiye Tabyalarını, dağ mahallesini diğer yerleşim yerlerini seyredebileceksiniz.


Öneriler

Erzurum'da hemen hemen çoğu yeri görebileceğiniz konuma sahip kuleye gitmeden mümkünse dürbün almanızı, havanın güneşli ve açık olmasını ve profesyonel bir fotoğraf makinesi bulundurmanızı öneriyoruz. Kale ve Saat Kulesi müze olarak işletildiğinden 08:00-17:00 mesai saatlerini hatırlatmak istiyoruz (haftasonları açık).

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
3 Şubat 2017 19:45
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}