EKONOMİ

ETSO KOSGEB El Ele Verdi!

ETSO KOSGEB El Ele Verdi!
ETSO KOSGEB El Ele Verdi!

ETSO-KOSGEB-İŞKUR İşbirliği İle Girişimcilik Kursu Verildi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bünyesinde 2008 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Erzurum İş geliştirme Merkezi (ABİGEM), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve İş-Kur destekli girişimcilik eğitimlerini sürdürüyor.

Son olarak, ETSO ile KOSGEB'in ABİGEM aracılığıyla ortaklaşa düzenlediği girişimcilik eğitimini tamamlayan 90 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. ETSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene, ETSO Genel Sekreteri Av. Harun Delibaş, KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürü Veysel Vural, ABİGEM Koordinatörü ve ETSO Genel Sekreter Yardımcısı Kürşat Karagöl, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Törende yaptığı konuşmada girişimciliğin önemine dikkat çeken KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürü Veysel Vural, KOSGEB'in, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki rolünü ve etkinliğini artırmak, KOBİ'lerin sanayide entegrasyonunu sağlamak ve girişimciliği artırmak amacıyla kurulduğunu ve bu amaç doğrultusunda hizmet verdiğini söyledi. KOSGEB destekli girişimcilik eğitimlerinin herkese açık ve ücretsiz olduğunu ifade eden Vural, girişimcilik destekleriyle ilgili de bilgi verdi.

KOSGEB'in girişimcilere; işletme kuruluş giderleri, makine-teçhizat, ofis donanım ve yazılım giderleri ile birlikte işletme giderleri desteği kapsamında kira ve personel harcamaları için 50 Bin TL'ye kadar destek verildiğini ifade eden Vural, erkek girişimcilere yüzde 70, kadın, gazi, birinci derece şehit yakını ve engelli girişimcilere de yüzde 90 oranına kadar ödeme yapıldığını dile getirdi. Vural ayrıca girişimcilerin iş fikrine ait makine ve yazılım giderleri için de 100 Bin TL'ye kadar sabit yatırım desteği (faizsiz ve masrafsız kredi) verildiğini ifade etti.

Erzurum KOSGEB'in, 2015 yılında 3 milyon 641 Bin 250 lira, 2016 yılında ise 6 milyon 705 Bin 252 lira hibe desteği sağladığını ve bu rakamların yüzde 60'ını girişimcilik desteklerinin oluşturduğunu kaydeden Vural, 2016 yılında üniversite, dernek ve odaların işbirliği ile toplam 3 Bin 885 kişiye girişimcilik sertifikası verdiklerini söyledi.


ABİGEM 2016'da 39 Eğitim Programı Düzenledi

Erzurum ABİGEM'in çalışmalarıyla ilgili bilgi veren ETSO Genel Sekreter Yardımcısı ve ABİGEM A.Ş. Şirket Müdürü Kürşat Karagöl ise, Erzurum ABİGEM'in 2016 yılında Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı'da toplam 39 uygulamalı girişimcilik eğitim programı düzenlediğini belirterek, bu eğitim programlarının 23'ünü Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, 3'ünü Erzurum Ticaret Borsası, 3'ünü Tortum Belediyesi, 2'sini Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası, 6'sını Serhat Kalkınma Ajansı ve 2'sini de Kars Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

2016 yılında düzenlenen bu eğitimler sonucunda toplam Bin 146 girişimciye katılım belgesi verildiğini kaydeden Karagöl, bu eğitimlerin yanı sıra eğitimlere katılım başvurusu yapan kayıtlı 3 Bin 160 girişimciye "KOSGEB Girişimcilik Destek Programı" hakkında bilgi verildiğini açıkladı. Yine Erzurum genelinde bu kişilere yönelik 4 farklı dönemde eğitim mülakatı yapılarak toplam 690 kişinin kursiyer olarak eğitime alındığını söyleyen Karagöl, eğitimler sonunda yaklaşık 95 girişimciye iş kurma ve sürekli güncellenen destek mevzuatına göre bilgilendirme yapıldığını ve 2016 yılı Kasım dönemine kadar 46 girişimci için KOSGEB'ten destek onayı alındığını bildirdi.

Törende konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kaynak: ETSO

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
3 Şubat 2017 21:37
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}