SAĞLIK

Kanser Günü, Bir Gün Olmamalı!

Kanser Günü, Bir Gün Olmamalı!
Kanser Günü, Bir Gün Olmamalı!


Kanserde Farkındalık Günü!

Tüm dünyada, 4 Şubat, kansere yönelik bilincin ve farkındalığın artırılması amacı ile "Dünya Kanser Günü" olarak faaliyetlere sahne oluyor. Sağlık Bakanlığı bu bağlamda üyesi olduğu Uluslararası Kanser Kontrol Örgütünün (UICC) başlattığı "4 Şubat Dünya Kanser Günü" kapsamında, kanser konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi ve sağlıklı yaşam davranışlarının kazandırılması amacıyla her yıl 4 Şubat'ta Türkiye genelinde farkındalık etkinlikleri yapıyor.

Kanser, dünyada ve Türkiye'de kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada gelen önemli ölüm nedeni olarak dikkat çekiyor. Dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olan kanser, toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açmaktadır. Bunun yanı sıra kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması bu konuya verilen önemin de giderek artmasına yol açmıştır.

Kanser oluşumunun %90-95'inden çevresel etkenler sorumludur. Kötü beslenme, yetersiz fiziksel aktivite, tütün kullanımı, alkol kullanımı, güneş ışığının zararlı etkilerine maruz kalma gibi kanser oluşumunda etkisi olan çevresel etkenlerin kontrol altına alınmasıyla kansere yakalanma oranı azalacaktır. Doğru korunma stratejileri ile kanserlerin üçte birini önlemek mümkündür. Dolayısıyla sağlıklı yaşam davranışları ile kansere karşı korunulabilmekte ve tarama programları sayesinde erken teşhis konularak bireylerin yaşam süreleri uzatılabilmektedir.


Erken Teşhis İçin Çalışıyorlar

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü, İlimizde Bakanlığın programları dahilinde halkı bilinçlendirmek, kanseri önlemek ve yürüttüğü sağlık taramaları ile erken teşhis için çalışıyor.

4 Şubat Dünya Kanser Günü farkındalık etkinlikleri kapsamında Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Uçar, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Medikal Onkoloji Servisine ziyarette bulundu. Medikal Onkoloji servisinde tedavi gören tüm hasta ve yakınlarına şifa dileyerek, serviste çalışan tüm Sağlık Personeline emekleri için teşekkür etti.

Öte yandan, Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü, 'Dünya Kanser Günü' etkinlikleri kapsamında, tüm kurum ve kuruluşlara hazırlamış oldukları broşürleri göndererek, eğitimler düzenleyerek ve radyo programı yaparak tüm halka ulaşmayı ve farkındalık oluşturmaya hedefliyor.

Kaynak: Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
6 Şubat 2017 16:55
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}