KÜLTÜR

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi Kuruldu

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi Kuruldu
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi Kuruldu


Bakanlar Kurulu onayıyla "Kamu Yararına Çalışan Dernek" statüsü kazananTürkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin Erzurum Şubesi Kuruldu

Milli bir dil politikası oluşturmak, Türkçe hakkında araştırmalar yapmak, dil bilincini geliştirmek, güzel bir Türkçe için bireysel ve toplumsal duyarlılığı artırmak, ailede ve okullardaki dil eğitimini gözden geçirmek, üniversitelerdeki eğitim ve bilim dilinin mutlaka Türkçe olmasını sağlamak, tabelalardaki dil kirliliğiyle mücadele etmek ve bu konuda belediyelerle görüşmek, radyo, televizyon ve yazılı basındaki dil kirliliğinin önüne geçmek için çalışmalar yapmak, "Dilimiz Kimliğimiz" düşüncesiyle tüm bu hedefleri gerçekleştirmek programlar ve araştırmalar düzenlemek amacıyla 2008'de kurulup kısa sürede Bakanlar Kurulu onayıyla "Kamu Yararına Çalışan Dernek" statüsü kazanan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin Erzurum şubesi kuruldu.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED)'in Erzurum Şubesinin Kurucu Başkanlığını Murat Ertaş, Başkan Yardımcılığını ise Mesut Yavilioğlu yaptı. Kısa sürede üye kayıtlarını gerçekleştiren TDED Erzurum şubesi 5 Mart 2017'de ilk genel kurulunu yapacak. Derneğin şube kurucuları ve üyeleri bir tanışma toplantısı düzenledi.


"Vizyonu ve Misyonu Milli Kimliğimiz Olan Güzel Türkçemiz Üzerine Araştırmalar Yapıp Toplumda Dil Bilinci Oluşturmak"

Burada konuşan TDED Erzurum şube başkanı Murat Ertaş, "Vizyonu ve misyonu milli kimliğimiz olan güzel Türkçemiz üzerine araştırmalar yapıp toplumda dil bilinci oluşturmak olan derneğimizi Erzurum'a kazandırmaktan dolayı mutluyuz. Türkiye'nin en önemli STK'lerinden birinin şubesini Erzurum'da açma yetkisini bize veren Genel Başkanımız Sayın Ekrem Erdem'e teşekkür ediyoruz. Üyelerimizi, ağırlıklı olarak "dil ve edebiyat"a ilgi duyan, Türkçemizi mesele edinen dostlardan seçtik. İlk genel kurulumuzu yaptıktan, yönetim organları belirlendikten sonra şubemizin yer konusunu çözeceğiz. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Şehrimize hayırlı olsun, Rabbim utandırmasın." şeklinde konuştu.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
6 Şubat 2017 18:08
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}