GÜNCEL

STK'lar İle İkinci Buluşma

STKlar İle İkinci Buluşma
STK'lar İle İkinci Buluşma


Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları ile İkinci Buluşma

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı düzenlediği yemekte, Erzurum'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

Göreve geldiği günden bugüne "Şehir ile iç içe" anlayışını benimseyen ve bu doğrultuda adımlar atan Rektör Çomaklı, bu buluşmalara bir yenisini daha ekledi. Erzurum'da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ile ikinci kez bir araya gelen Prof. Dr. Çomaklı, yapılan çalışmalar ve yürütülen projeler hakkında bilgiler verdi.


Programa, rektörlük yönetimi, fakülte dekanları, araştırma merkezi müdürleri ile 55 Sivil Toplum Kuruluşunun temsilcileri katıldı.

Geçmişte, üniversite ile şehir arasında görünmez bir duvar algısı oluştuğunu ancak bu tür programlarla bu algıyı kırdıklarını dile getiren Rektör Çomaklı şunları söyledi: "Atatürk Üniversitesi, Erzurum ve bulunduğu bölge için büyük bir önem arz ediyor. Hem ekonomik hem de bilimsel anlamdaki katkıları ile vazgeçilmez bir değere sahip. Biz de bu bilinçle hareket ederek, üniversitemizin gücünü, ülkemizin menfaatleri doğrultusunda kullanmayı hedefliyor ve bu yönde çalışmalar yapıyoruz. İstiyoruz ki bu çalışmalardan halkımız da faydalansın.

Hastanemiz başta olmak üzere, birimlerimiz tarafından düzenlenen eğitim seminerleri, çalıştaylar, işbirliği ve sosyal sorumluluk projeleri gibi hizmetlerimizle topluma fayda sağlayacak çalışmalarımızla halkımızla aramızdaki bağları kuvvetlendirmeye devam ediyoruz. Sivil Toplum Kuruluşları bizim açımızdan bu yönüyle ayrı bir öneme sahip. Halka temas etme noktasında siz değerli temsilcilerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyor, fikir ve eleştirilerinizin bizim için kıymetli olduğunu bilmenizi istiyoruz."


"Doğu Anadolu'nun en büyük kurumu Atatürk Üniversitesi"

Sivil Toplum Kuruluşları adına konuşma yapan, Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A. Mustafa Güvenli ise Doğu Anadolu'nun en büyük kurumunun Atatürk Üniversitesi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Erzurum ve bölgemizin gelişmesinde Atatürk Üniversitesi'ne büyük görev düşüyor. Sayın rektörümüz de yaptığı değerlendirmede bunun bilincinde olduklarını ifade etti, biz de çalışmalardan büyük memnuniyet duyduk ve ilerleyen zamanlarda STK ve üniversite işbirliği arttıkça bilimsel ve toplumsal çalışmaların halkımıza yansımasının daha fazla olacağı inancındayım. Bunun adımlarını attığı için Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı'ya huzurlarınızda teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Programın ardından Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A. Mustafa Güvenli tarafından Rektör Çomaklı'ya Çifte Minareli Medrese'nin bir minyatürü hediye edildi.

Kaynak: Atatürk Üniversitesi, Basın Merkezi

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
9 Şubat 2017 18:21
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}