GÜNCEL

14 Şubat Sevgililer Günü Hakkında Ne Biliyorsunuz?

14 Şubat Sevgililer Günü Hakkında Ne Biliyorsunuz?
14 Şubat Sevgililer Günü Hakkında Ne Biliyorsunuz?

14 Şubat!


Sevgi bir histir ve duygusal olarak yaşanır.


Planlı veya programlı yaşanabilecek bir şey değildir. Birbirlerine karşı bu hisse sahip olan kişiler her anlarını özel bir gün gibi yaşayabilirler. Ancak insanlarda binlerce his var olduğu, her anı farklı olabileceği düşünüldüğünde zamanla yıpranabilecek hisleri pekiştirebilecek ve farkındalık sağlayacak özel günlerin olması hiç de fena olmayacaktır. Bazen de bu özel günler kırgınlıkların giderilmesi açısından bir şans olabilir. Bunun yanı sıra sevgisi tükenen insanlar için sönük bir sevgi gösterisi de olabileceği unutulmamalıdır.

14 Şubat Sevgililer Günü Erzurum

Peki 14 Şubat sevgililer gününde ne oldu?

Sevgililer gününün tarihçesi 3. yüzyılda Aziz Valentine'nin gizlice kıydığı nikahlara dayanıyor. İhanetin karşılığını canıyla ödeyen Aziz Valentine M.S. 270 yılında 14 Şubat'ta idam edilmiştir. Bu nedenle her yıl 14 Şubat'ta Sevgililer günü kutlanmaktadır.

14 Şubat halk bakışıyla incelendiğinde, sevdası için bir şeyler ortaya koymayıp, dilde sevenlerin çokça olduğu bir gün olarak karşımıza çıkıyor. Sevdası için, dağ delen, çile çekenin pek olmadığı ve sevdanın sözde kaldığı zikrediliyor.

Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

14 Şubat Sevgililer Günü Hakkında

14 Şubat Sevgililer Günü Hakkında Bilinmeyenler!

- Viktorya Dönemi'nde Sevgililer Günü kartı yazmak kötü şans olarak kabul edildi.

- Perakende istatistiklerine göre, evcil hayvan sahiplerinin yaklaşık yüzde 3'ü evcil hayvanlarına Sevgililer Günü'nde sahip oldu.

- Her sene 14 Şubat'ta yaklaşık bir milyar Sevgililer Günü kartı satın alınıyor. Bu, yılbaşından sonraki kart değiş tokuşunun en yoğun olduğu ikinci dönemi oluşturuyor.

- Sevgililer Günü'nden sıkılan bir grup Finlandiyalının girişimiyle Sevgililer Günü bu ülkede Ystävänpäivä adı verilen, 'Arkadaş Günü'ne dönüştü.

- 1537 yılında İngiltere Kralı Henry VII, 14 Şubat'a Aziz Sevgililer Günü diyerek resmi tatil ilan etti.

- Sevgililer Günü için ilk özel çikolata kutusunu 1800'lerin sonlarında Richard Cadbury üretti.

- Sevgililer Günü için 35 milyondan fazla kalp şeklinde kutu çikolata satılacak; çiçek satın alanların yüzde 73'ünü erkekler, yüzde 27'sini ise kadınlar oluşturacak.

- Aşk Tanrıçası Venüs'ün gözde çiçeği kırmızı gül olduğu için aşıklar arasında bu çiçeğin ayrı bir anlamı vardır. Her romantik ortamın vazgeçilmezidir.

- Sevgililer Günü hediyelerinin yaklaşık yüzde 85'ini kadınlar satın alır.

- Her yıl Sevgililer Günü'nde yaklaşık 220 bin kişi sevgilisine evlenme teklif eder.

- Her sene 14 Şubat'ta, ünlü yazar Shakespeare'in eserinde yer alan Romeo ve Juliet'in yaşadığı İtalya'nın Verona kentinde, Juliet adına bin adet mektup gönderiliyor.

- Suudi Arabistan'da resmi olarak da sevgililer günü kutlamasında kullanılan ürünlerin satışı yasaklanmıştır.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
14 Şubat 2017 00:02
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}