Millet İradesini Yazıyor

Türkiye'nin Gençleri Türkiye'nin Darbelerini Ve Direnen Millet İradesini Yazıyor

Millet İradesini Yazıyor


Türkiye'nin Gençleri Türkiye'nin Darbelerini Ve Direnen Millet İradesini Yazıyor


Son Katılım Tarihi: 12 Mart 2017

Yarışmaya lise ve dengi okullarda öğrenci olanlar katılacaktır. Yarışma deneme, hikâye ve şiir alanlarında yapılacak; her öğrenci yarışmaya sadece bir kategoride (deneme, hikâye veya şiir) tek bir eserle katılacaktır. Eleme ve sıralama sınıflardan başlayarak devam edecektir. Sınıf, okul, ilçe ve il elemeleriyle devam edecek olan seçme, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'ne il komisyonlarından 27 Mayıs 2017 arihinde yapılacak son teslimlerle sonlanacaktır.

Şartnamede açık ifadelerle yer alan şekliyle "sınıflar her kategoriden en fazla üç eserle yarışmaya katılabilecektir. Her okul, sınıflardan gelen eserler arasından her bir alandan en fazla beş eseri ilçe komisyonlarına gönderecektir. İlçe komisyonları gelen eserler arasından her alandan en çok on eseri il komisyonlarına gönderecek ve il komisyonları:


a) Büyükşehir statüsünde olanlar her alandan en çok yirmi beş,
b) Diğer iller her alandan en çok on eseri Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'ne gönderecektir."

Şartname tüm ortaöğretim kurumlarına gönderilmiştir. Ayrıca Genel Ağ sitemizden de www.tded.org.tr/liselilerdestaniyaziyor şartnameye ulaşılabilir. Birkaç gün içerisinde sitemizde yayımlanacak afişler baskı sürecindedir. Sömestr tatilinden dönen öğrencilerimiz okul girişlerinde ve sınıflarında afişleri görebilecektir.

Sık Sorulan Sorular


1. Yarışmaya internet üzerinden başvuru yapabiliyor muyuz?
Cevap: Yarışmaya internet üzerinden başvuru yapılmamaktadır. Okul müdürünüzün onayı olmadan ilçeye evrakınızı iletemezsiniz. İlgili öğretmeniniz ile birlikte başvuru yapmalısınız.

2. 8. sınıf öğrencisiyim, yarışmaya katılabilir miyim?
Cevap: Yarışmamız liseler arası olduğu için mümkün değildir.

3. Açıköğretim lise öğrencisiyim. Yarışmaya katılabilir miyim?
Cevap: Hiç bir şekilde katılmanız mümkün değildir. Sadece örgün öğretim lise öğrencileri katılabilir.

4. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gelen büyük, küçük afiş ve dergiler ne olacak?
Cevap: İlçenizde bulunan okul sayısı kadar dergi, büyük afiş ve sınıf sayısı kadar da küçük afiş gönderildi. Okullarınızın kutularına ayrıştırmanız gerekmektedir.

5. Teşvik ödülü (mansiyon) herkese mi veriliyor?
Cevap: Her kategoride mansiyon ödülü kazanan öğrencilere (Her kategoride üç mansiyon) verilecektir

6. Yarışmanın ödül töreninde ulaşım ve konaklama masrafları kim tarafından karşılanacak?
Cevap: Kazanan öğrencinin ulaşım ve konaklama masrafları derneğimiz tarafından karşılanacaktır.

7. Yarışma ile ilgili yazılacak yazı türkçe açıklamalı olarak yabancı yazılabilir mi?
Cevap: Kesinlikle başka bir dilde yazı ile katılım sağlanamamaktadır.

8. Eserimi, taahhütnameyi ve başvuru formunu nereye teslim edeceğim?
Cevap: Resmi başvuru formu ve taahhütname www.tded.org.tr internet sitesinden indirilecek. Doldurulup okul müdürünün onayından sonra ilgili öğretmene teslim edilecektir. Öğrenciler tarafından yazılan eserleri teslim almak, tasnif etmek ve değerlendirmek üzere her okulda Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih öğretmenlerinin yer aldığı üç kişiden oluşan "Eser Değerlendirme Komisyonu" kurulacaktır. Komisyon her kategoride (deneme, hikâye ve şiir) başvuruda bulunan eserler arasından en çok on tanesini belirleyecek ve ilçe millî eğitim komisyonuna gönderecektir.

millet iradesini yazıyor

Kaynak: Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği

Yorum Yazın