GÜNCEL

18 Mart Çanakkale Destanı Erzurum'da Anlamlı Etkinlilerle Anıldı

18 Mart Çanakkale Destanı Erzurumda Anlamlı Etkinlilerle Anıldı
18 Mart Çanakkale Destanı Erzurum'da Anlamlı Etkinlilerle Anıldı


Erzurum'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla, birbirinden anlamlı etkinlikler düzenlendi.


Çanakkale'de ve ülkemizin bir çok yerinde şehitlerin kanlarıyla yazılan destanlar Erzurum'da birbirinden anlamlı etkinlilerle anıldı. Sabah erken saatlerde başlayan faaliyetler akşam saatlerine kadar sürdü. Etkinlikler ilk olarak '15 Temmuz Şahitleri 18 Mart Şehitlerine Yürüyor' adlı yürüyüş programı ile başladı.

erzurum 18 mart çanakkale anma programları

Kar yağışına rağmen yoğun katılımla gerçekleşen program Narmanlı Camii önünde başladı. Vatandaşlar tarafından tekbirler eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş programı Karskapı şehitliğinde son buldu.

erzurum 18 mart çanakkale anma programları


Karskapı Şehiliğinde Çelenk Sunumu Yapıldı

Yürüyüş programının ardından Karskapı şehitliğinde çelenk sunumu yapıldı. Tören sonunda şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Törene; Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, şehit aileleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

erzurum 18 mart çanakkale anma programları

Çelenk sunumunun ardından yapılan saygı atışı ile başlayan anma programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti. Güneş Cami İmamı Muhammet Aktaş tarafından yapılan duanın ardından Vali Azizoğlu ve beraberindeki protokol mensupları asker ve polis şehitliklerine kırmızı ve beyaz karanfil bıraktı.

erzurum 18 mart çanakkale anma programları


Şehit ve Gazi Aileleri Onuruna Yemek Programı Düzenlendi

Erzurum Valiliği koordinesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit ve gazi aileleri onuruna yemek verildi.

Öğretmenevindeki yemeğe; Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Seyfettin Azizoğlu, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, şehit ve gazi aileleri katıldı.

erzurum 18 mart çanakkale anma programları

Yemekte konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, şehitlerin hatırasını yaşatacaklarını söyleyerek "Bütün 7 düvel Çanakkale'den Anadolu'yu işgale geldiği zaman payitahtını korumak için dünyanın her yerindeki Müslümanlar silahlanıp Anadolu'yu korumak ve kollamak için ordu saflarında birleştiler ve vatanı savundular. Bütün düşmanlara karşı bir avuç Mehmet canlarına pahasına vatanın namusunu onlara çiğnetmediler. 15 Temmuz'da bu kahraman millet bir kere daha tüm dünyaya bağımsızlığımızı, hürriyetimizi ve bayrağımızı kimseye indirtmeyeceğini gösterdi" dedi.

Çanakkale'nin önemli bir miras bıraktığını ifade eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Çanakkale düşseydi bugün biz bu vatan toprağı üstünde olmayacaktık. Ancak mesele bununla bitmedi. Bugün Çanakkale'de milletin namusunu muhafaza etmek için kendi inandıkları dini yaşayabilmek için ezanlar susmasın diye şehit olan kardeşlerimiz bize vatan emanet ettiler. Bu vatan onlardan bize mirastır. O yüzden biz bu vatan toprağı üzerinde huzurla yaşıyoruz" diye konuştu.

erzurum 18 mart çanakkale anma programları


Atatürk Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü 'nden Şehitleri Anma Programı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Erzurum'da düzenlenen son program Atatürk Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapıldı.

Erzurum İl Müftülüğü Konferans Salonunda Düzenlenen Programa; Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Erzurum İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, Erzurum İl Emniyet Müdür Mehmet Aslan, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

erzurum 18 mart çanakkale anma programları

Yakutiye Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Fatih İnce tarafından Kuran tilaveti ile başlayan program, öğrenciler tarafından birbirinden güzel şiirlerin okunması ve Çanakkale destanını anlatan bir tiyatro oyunun sahnelenmesi ile devam etti.

Program, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece elde eden öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Kaynak: Erzurum Valiliği

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
19 Mart 2017 11:32
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}