KÜLTÜR

Kütüphane Haftası'nda Erzurum'a Yeni Kütüphane Müjdesi

Kütüphane Haftasında Erzuruma Yeni Kütüphane Müjdesi
Kütüphane Haftası'nda Erzurum'a Yeni Kütüphane Müjdesi


Erzurum Yeni Kütüphanesine Kavuşacak


Erzurum'da, Kütüphane Haftası nedeniyle yapılacak etkinlikler düzenlenen törenle İl Halk Kütüphanesinde başladı.

Her yıl mart ayının son pazartesi günü düzenlenen Kütüphane Haftasının 53. sü Erzurum'da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Hafta boyunca sürecek etkinliklere İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen törenle start verildi. Törene; Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Kültür Turizm Müdürü Cemal Almaz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti.

Törende konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, Geleceğin mimarı ve ülkenin umudu gençlerin geleceğe iyi bir şekilde hazırlanmaları, kendilerinin en önemli görevleri olduğunun altını çizdi.

Vali Azizoğlu, " Bizden önceki büyüklerimiz nasıl bizim için imkanlar ölçüsünde ortam hazırlamış bizim yetişmemize katkı sağlamışlarsa bu günde bizde geleceğin idarecileri bilim adamları ve yöneticileri olarak sizlere devletin tüm imkanlarını en iyi şekilde sağlamak onların kullanılmasını sağlamak ve sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamakla sorumluyuz. Kütüphaneler haftası, kitabın insanın en hakiki dostu olduğunu anlatmak için seçilmiş bir gündür. Kitap okuyan bir neslimiz olduğundan dünya medeniyetine ölmez eserler bırakmış bir milletiz. Bizim Coğrafyamız, insanlığın varoluşundan bu yana dünyanın en önemli kültür merkezlerinin başında geliyor. Bu sebepledir ki Erzurum'dan Emrahlar, Sümmaniler, İbrahim Hakkı Hazretleri ve Alvarlı Efe Hazretleri çıkmış. Daha nice büyük insan Erzurum'dan çıkacak ve hem Erzurum'a hem de insanlığa ışık olacaktır.


Erzurum Yeni Kütüphanesine Kavuşacak

Erzurum'a yeni halk kütüphanesi yaptıklarının da müjdesini veren Vali Azizoğlu, "Yeni Halk Kütüphanesi'nin bu sene projesi yapım aşamasında ve 1 aya kadar ihalesi gerçekleşecek. İnşallah Kültür bakanlığımız ve DAP idaresi başkanlığının verdiği destekle 1 milyon kitabın olacağı Doğu Anadolu'nun en büyük Kütüphanesini kuracağız. Bin ikiyüz, bin üçyüz yıl önce ecdadımız bize nasıl medreseler, camiler, kervansaraylar gibi eserler bırakıp gittiyse bizde bin yıl sonra gelecek nesillere eserler bırakacağız".

Kaynak: Erzurum Valiliği

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
29 Mart 2017 15:39
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}