SAĞLIK

Erzurum'da Düzenlenen Törenle 60 Ambulans 17 İle Dağıtıldı

Erzurumda Düzenlenen Törenle 60 Ambulans 17 İle Dağıtıldı
Erzurum'da Düzenlenen Törenle 60 Ambulans 17 İle Dağıtıldı


Erzurum'da düzenlenen ambulans dağıtım törenine katılan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda uyardı:


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda vatandaşları uyardı. Akdağ, sağlık çalışanlarına söylenen kötü sözü ve uzatılan eli kendi şahsına yapılmış sayacağını belirterek, bu hususta hukuka başvuracaklarını bildirdi.

Doğu ve Karadeniz bölgesindeki 17 ile gönderilecek 60 ambulansın dağıtımı için Erzurum'da tören düzenlendi. Valilik bahçesindeki törene Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.


Hayaller gerçek oldu

Törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,Bir zamanlar hep hayal ederdik,'Acaba bizim de bir aile hekimimiz olacak mı?' Avrupa'dan gelen akrabalarımız, dostlarımız, oradaki sağlık sistemini anlattığı zaman gıpta ederdik. Ama bu hayal ettiğimiz hizmetler artık ülkemizde uygulanıyor" diye konuştu.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ise,Sağlık Bakanlığının Erzurum'a yaptığı yaptırımlarla, şehrin artık sadece kendi bölgesinin değil, bölgeye yakın komşu ülkelerin de bir sağlık üssü haline geldiğini dile getirdi.


Mart kapıdan baktırır

Törende konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, havanın karlı ve soğuk olması dolaysıyla,'Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır' diye meşhur bir laf olduğunu hatırlatarak, " Bu söz bizim Erzurum'a biraz uyar. Mart bitti nisan ayına geldik ama hala ılık bir kış günündeyiz. Tabii ki bu özellik Erzurum'a kış sporları ve kış turizmi merkezi olma özelliğini kazandırıyor. Ama biz şehrimizi karıyla buzuyla seviyoruz. Baharı da haziran ayında yaşamak isteyenleri de Erzurum'a bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

erzurum'da ambulans dağıtımı


60 ambulans 17 ile dağıtıldı

60 ambulansı 17 ilimize dağıtacaklarını bilirden Akdağ şunları söyledi: "Allah nasip ederse çok kısa bir süre içinde de 300 ambulansı sayın cumhurbaşkanımızla beraber gerçekleştireceğimiz bir dağıtım töreniyle illerimize hizmete göndereceğiz. Bugün için 60 ambulans Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illeri ve Trabzon, Artvin ve Giresun illerimize dağıtacağız. Sağlıkta Dönüşüm Programı ile kurmuş olduğumuz 112 sistemi bugün en gelişmiş ve mükemmel hizmet veren bir organizasyonla hizmetlerine devem ediyor. Burada sayılarını 10 katına çıkardığımız kurduğumuz sistemler önemli rol oynuyor. Ama 112 ailesinin üyeleri bu meseledeki en büyük takdire layık. Araç temin eder, sistem kurarsınız ama gönlü milletiyle çarpan bu değerli sağlık ailesi olamasa işlerin hiçbiriniiyi bir şekilde yapamazsınız."


AVM'lere kalp masajı koyacağız

Akdağ, ilerleyen günlerde 112 sisteminde kuvvetli adımlar atılacağını söyleyerek, "3 yeni helikopter sisteme sokacağız. Ama bu helikopter gece görüşüyle birlikte vinç taşıyan helikopterle olacak. Bazen helikopterde götürseniz inemediğiniz alanlar oluyor. Böylece kazazede ya da hastayı doğrudan vinçlerle helikoptere çekebileceğimiz yeni bir sistemi önümüzdeki günlerde hizmete sokacağız. Şuanda elimizde 3 uçağımız var bunların sayısını5'e çıkarıyoruz. Ambulanslarda kullanılmak üzere otomatik canlandırma cihazı alacağız. Bazen yol boyunca canlandırma işlemi yani kalpmasajı ve suni solunum gerekir. Bu zor işle hareket eden araçlarda otomatik olarak yapabilecek cihazlar edineceğiz. AVM'lerde ve toplu yaşanan yerlerde otomatik olarak kalpte prize bağlı bir arıza olduğu zaman kısa bir eğitim alan bir kişinin kullanabileceği araçlar koyacağız. Çok önemli bir uygulamayı da mayıs ayı içerisinde başlatıyoruz; telemetri dediğimiz bir cihazı ambulansa yerleştireceğiz" şeklinde konuştu.


Müsamahamız yok

Akdağ, "Bir mesajım da vatandaşlarımıza var. Değerli sağlık ailesi üyelerine zaman zaman uygunsuz şiddete varan davranışlarla karşılaşıyor. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bir sağlık çalışanına uzatılan eli ve söylenen kötü sözü şahsıma yapılmış sayıyorum. Bu meselede hassasız. Vatandaşın başımızın üstünde yeri var ama sağlık personelinin bir üyesine şiddetle davranmada hiçbir müsamahamız yok. Bu hususta hukuku sonuna kadar işletmede kararlıyız. Ambulanslarımıza da yol vermeliyiz. Ambulanstaki acil olarak kurtarılması gereken hastalar olabilir. Bu hastalar bizim yakınlarımı da olabilir. Bu yüzden hassas davranmalıyız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 17 ile tahsis edilen 60 ambulansın anahtarları sürücülere teslim edildi. Erzurum ve Kars'a verilen ambulansların anahtarını Bakan Akdağ personellere teslim etti. Dağıtım törenin ardından Akdağ ve mülkü amirler sağlık çalışanlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
5 Nisan 2017 10:31
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}