ŞEHR-İ ERZURUM

Palandöken'in Arkasını Görmek Lazım!

Palandökenin Arkasını Görmek Lazım!
Palandöken'in Arkasını Görmek Lazım!


Uzun yıllardır vizyon eksikliğimizden dolayı Palandöken'in arkasını göremedik


Mariye Çelik'in Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel ile yaptığı röportajdan...

Seyahat etmeyi çok sevdiğini dile getiren Er-Vak Başkanı Erdal Güzel, gelişmiş ve de gelişmemiş ülkeleri görmenin, Erzurum için bir şeyleri mukayese edebilme adına avantaj sağladığını belirtti.

er-vak başkanı erdal güzel

St Petersburg gezisinde gördüğü panoramik müzelerin Erzurum'da da olmasını arzu ettiğini belirten Erdal Güzel, Aziziye Tabyaları'yla ilgili de bu tarz bir projeyi gündeme getirdiklerini anlattı.

Palandöken'in arkasını görmek gerektiğini söyleyen Başkan Güzel, bu sözünü şöyle açıklıyor: "Uzun yıllardır vizyon eksikliğimizden dolayı Palandöken'in arkasını göremedik. Biz hep zannediyorduk ki güllük gülistanlık bir şehirde yaşıyoruz. 1980'den sonra ekonomik şartlar değişti, modeller değişti.Erzurum bu işi takip edemedi geride kaldı. Yani Palandöken'in arkasını göremedik dediysem bunu kastettim.

Rusya gibi Almanya gibi ülkelere bakın, kültürel mirasın korunması, gelecek nesillere aktarılması adına büyük, azami dikkat gösteriyorlar. Bizde ise yıllardır tarih bilinci yeterince gelişmemiş.

Biz de vakıf olarak bunun için uğraşıyoruz. Tarih bilinci gelişmediği için, tarihi değerlerimiz yağma ediliyor. Diğer ülkelere bakınca diyorsunuz ki bunlar her şeyi muhafaza etmişler. Yani bir çöpü bile zayi etmemek gerekiyor."


Tarihini bilmeyenlerin yol haritasını başkaları çizer

Tarihe sahip çıkmanın önemini vurgulayan Erdal Güzel, geçmişte yaşananları iyi kavrayıp algılamak gerektiğini yoksa gelecekte de benzer şeylerle karşı karşıya kalma tehlikesi yaşanabileceğini iddia etti. 'Tarihini bilmeyenlerin yol haritasını başkaları çizer' sözüyle bu konuya olan hassasiyetini gösteren Er-Vak Başkanı Erdal Güzel, "Burada yaşanılanı, olanı, biteni, bütün detaylarıyla okumak, gelecek nesillere aktarmak durumundayız."

Paylaşım:Vehip Atalay Kitapsarayı-Erzurum

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
8 Nisan 2017 22:48
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza