ŞEHRİ KEŞFET

Erzurum'da Baharın Tadını Çıkarmanın 10 Muhteşem Yolu!

Erzurumda Baharın Tadını Çıkarmanın 10 Muhteşem Yolu!
Erzurum'da Baharın Tadını Çıkarmanın 10 Muhteşem Yolu!


Erzurum'da baharda ne yapılır? Baharın tadı Erzurum'da nasıl çıkarılır? Merak etmeyin, size Erzurum'da baharın tadını çıkarmanın en güzel yollarını yazdık!


Sizler için Erzurum'u keşfediyoruz. Sizlere alternatif olacak en güzel önerileri sunuyoruz. Erzurum'da baharı yaşamanız için işte size 10 muhteşem seçenek.


1. Güneşin, sıcağın, kuşların, uyanan doğanın tadını çıkarın!

Erzurum'da Baharın Tadını Çıkar

İşte gülümsemek için bir neden: Erzurum'un en nazlı, gelmekten korkan mevsimi bahar geldi! Ağırdan ağırdan kendini hissettiren bir bahar yeşillenmesi var Erzurum'un. Kuşlar yuvalarını kurdular ağaçlara ve ötüşleri daha neşeli. Siz de dışarı çıkın, güneşe bakın, gülümseyin, kuşları seyredin, tomurcuk açan ağaçları, yeşeren toprağı, çiçekleri... Erzurum'u seyrederek soğuk kıştan güneşli bahara uyanın.


2. Baharda uyanan Tortum Şelalesi'nde gökkuşağını görün, 48 metreden dökülen suların oluşturduğu görsel şöleni doya doya izleyin

Erzurum'da Baharın Tadını Çıkar

Tortum Şelalesi ilk bahar ile birlikte uyanmaya başladı. Uluslararası turizme açık bir alan olan Tortum Şelalesi, doğa tutkunlarını kendine hayran bırakan eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Şelale, özellikle Mayıs ve Haziran aylarında bütün görkemiyle kendini gösterirken Haziran'dan sonra su miktarında azalma olmaktadır. Düşen su seviyesi de Tortum Şelalesi'ne farklı bir güzellik katmaktadır. Mayıs ayında şelale için bir plan yapın.


3. Oltanızı, fotoğraf makinenizi alın benzersiz bir deneyim için 3 bin 200 metre yükseklikteki İspir Yedigöller keşfedin

İspir Yedigöller

Bin bir çeşit çiçeğin olduğu İspir Yedigöller'de göllerde alabalık tutun, son derece temiz olan göllerden su için. Fotoğraf sanatçılarının da vazgeçilmez gezi alanı olan Yedigöller'e en yakın zamanda bir plan yapın, fotoğraf makinenizi de alıp, bünyesinde barındırdığı göllerle eşsiz bir güzellik sunan Yedigölleri, Kaçkar Dağları'nın büyüleyici tepeleri arasında kendini inzivaya çekmiş görüntüsünü, tertemiz havasını, buz ile eşsiz bdoğal güzelliğini yaşayın, fotoğrafını çekin, paylaşın.


4. Kış turizminin vazgeçilmez merkezlerinden Palandöken'de baharın keyfini çıkarmaya ne dersiniz?

Erzurum'da Baharın Tadını Çıkar

Yalnızca kışın değil bahar ve yaz boyunca da hizmet vermeye devam edecek olan gondollarla muhteşem Palandöken'in bahar değişiminin ve Erzurum'un şehir manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.


5. Semadan İnen Şifa Nisan Yağmurlarının karıştığı ab-ı hayat olan Erzurum'un kaynak sularından kana kana için

ab-ı hayat olan Erzurum'un kaynak suları

14 Nisan ve 14 Mayıs tarihleri arasında semadan gelen Nisan yağmuru zahmetlere rahmet, dertlere deva, hastalara şifadır. İçme suları bakımından Erzurum, "Ab-ı Hayat" şehridir. İçme suları, temiz, saf, yaz günleri bardakları buğulayan, her vakit çaylarına berraklık veren, içenleri diri, zinde tutan sulardır. Şifalı nisan yağmurlarıyla karışan kaynak sularından kana kana için.


6. Erzurum'un parklarını, yeşillerini gezin.

Erzurum'da Baharın Tadını Çıkar

Baharda Erzurum yavaş yavaş yeşillerini giyer, siz de ona eşlik edin. Erzurum'un her köşesinde bulunan küçüklü büyüklü birbirinden güzel parklar, yeşillikler şimdi yılın en güzel zamanlarında. Mahallenizdeki, evinizin hemen yanındaki küçük parkta oturup baharda mahallenizin tadını çıkarabilirsiniz. Erzurum'un birbirinden güzel ağaçlık alanlarının tadını çıkarmak içinse Yakutiye Kent Meydanı, Numune Parkı, İstasyon Parkı,Olimpiyat Parkı gibi birbirinden güzel, değerli yeşilleri ziyaret edebilirsiniz.


7. Doğaya ayak uydurun, uyanın, spor yapın! Bisiklet kiralayarak üniversite kampüsünü turlayın, yürüyüş yapın...

Erzurum'da Baharın Tadını Çıkar

Bahar, doğanın uyandığı zamandır, siz de doğaya ayak uydurun, uyanın, canlanın. Yürüyün, koşun, spor yapın. Erzurum'da özellikle bahar aylarında keyifle spor yapabileceğiniz birçok açık alanı değerlendirin. Özellikle Atatürk Üniversitesi kampüsünde yeşillerin ve kuş cıvıltılarının arasında yürüyüş yapabilir, bisiklet kiralayarak spor yapabilir, muhteşem Erzurum baharının tadını çıkarabilirsiniz.


8. Erzurum ovasında, dağlarda, bayırlarda gelinliğini giyen ağaçları, rengarenk açan çiçekleri görün.

Erzurum'da Baharın Tadını Çıkar

Baharla birlikte çiçek açan meyve ağaçlarının oluşturduğu manzarayı geç kalmadan keşfedin. Dağlarda bin bir çeşit açan çiçekleri görün, fotoğraflarını çekin. Özellikle Tortum, Uzundere ve Oltu çevresini keşfetmek için planlayabilirsiniz.


9. Baharı keşfetmek için uzaklara gidemem diyenlere botanik park!

Erzurum'da Baharın Tadını Çıkar

Şehrin merkezinde yüzlerce çeşit ağaç, bin bir çeşit renkten oluşan Atatürk Üniversitesi botanik parkını ziyaret etmelisiniz. Yazın giderim diyorsanız, baharda göreceğinizi, baharın havasını, toprağın kokusunu başka zaman bulamayabilirsiniz. Bizden söylemesi...


10. Çocuklarınıza baharın büyüsünü öğretin!

Erzurum'da Baharın Tadını Çıkar

Yetişkinler kadar onlar da kışın ev-okul arasında kapalı kaldı, üstelik çocuklarınız sizin gibi eski Erzurum baharlarını, özgürce sokaklarda gezebilmeyi, oynamayı bilmiyorlar. Çocuklarınızla Erzurum'da baharı yaşayın, onlara çiçekleri, ağaçları, mevsimleri yaşamayı, doğanın uyanışını öğretin, anlatın, baharı Erzurum'da birlikte kutlayın.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
1 Haziran 2022 10:24
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}