ERZURUMDA RAMAZAN

Teravih ve Vakit Namazlarına Çocuklarınızla Gelin

Teravih ve Vakit Namazlarına Çocuklarınızla Gelin
Teravih ve Vakit Namazlarına Çocuklarınızla Gelin


Erzurum Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, camilerde Ramazan hazırlıklarının tamamlandığını açıkladı


Müftü Baytar, bu Ramazan'da kadın ve çocuklara cami teşviğine önem verdiklerini söyledi

11 ayın sultanı Ramazan başlıyor. Palandöken Müftülüğü, bütün camileri elden geçirdi. 8 caminin halıları değiştirilirken, Palandöken Belediyesi'nin desteği ile camilerin temizliği yapıldı. Teknik aksamlardaki arızalar giderilip, Ramazan öncesinde imam açığı bulunan bütün camilere imam ataması yapıldı.

Palandöken Müftüsü Baytar, vatandaşların huşu ve huzur içerisinde Ramazan ayını idrak edebilmeleri için bütün imkânların seferber edildiğini söyledi. Baytar, Ramazan ayı süresince bütün camilerde emekli il müftüleri, Diyanet ihtisas merkezinden hatipler ile imam hatiplerin vaaz vereceğini ifade etti. Mütfü Baytar, 30 camide ise bayanlara yönelik hafize ve kadın imam hatiplerin mukabele ve hatim okuyacaklarını da dile getirdi.


"Çocuklarımızla Camiye Gidelim"

Ramazan ayında, kız ve erkek çocuklarının camiye alıştırılmasının önemine de değinen Palandöken Müftüsü Mustafa BAYTAR, cami imam hatipleriyle vatandaşlardan namaza gelip yaramazlık yapan çocuklara karşı hoşgörülü olmaları çağrısında bulundu.

Müftü Baytar, gelecek adına çocukların camiye alıştırılmasının büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Vakit namazları ve teravih namazlarına ebeveynlerin, çocuklarının ellerinden tutarak camiye gitmelerini isteyen Baytar, "Camiye giderken, 'Çocuğum yaramazlık yapar' endişesine kapılmadan ebeveynler çocuklarıyla camiye gitsin. Çocuk yaşta camiye ve namaza alışan çocuklarımız büyüyünce de bu güzel ibadetleri terketmiyor." diye konuştu. Müftü Baytar, kadınların normal zamanlarda sunulan din hizmetlerinden geri kaldığını ifade etti. BAYTAR, Ramazan süresince kadınlara camilerin en güzel ve rahat yerlerinden olan mahfillerin tahsis edildiğini kaydetti.


Kadınlara yönelik camilerde hatim ve vaaz

Kadınlara yönelik camilerde bayan din görevlilerinin hatim okuyacağına da değinen Müftü Kadınlara yönelik camilerde, "Camilerin mahfilleri Ramazan süresince hanım kardeşlerimize tahsis edildi. Amaç, hanım kardeşlerimizin rahat bir mekanda namaz kılmalarını temin edebilmek." diye konuştu.

Kaynak: Palandöken Müftülüğü

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
26 Mayıs 2017 14:48
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}