SAĞLIK

Sağlıklı Yaşam Araçları ile Dünya Tütün Günü Etkinliği

Sağlıklı Yaşam Araçları ile Dünya Tütün Günü Etkinliği
Sağlıklı Yaşam Araçları ile Dünya Tütün Günü Etkinliği


Erzurum'da "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü" Etkinlikleri


Dünya Sağlık Örgütü tarafından 1987 yılından bu yana "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü" olarak kutlanmakta ve her yıl bu konuya dikkat çekmek amacıyla vatandaşlarımıza yönelik farkındalık çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

Dünya genelinde tütün kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle yılda 6 milyon kişi ölmektedir. Ülkemizde bu sayı yılda 100 bin kişidir ve tüm ölümlerin %23'ü tütüne bağlı hastalıklar sebebiyle olmaktadır. Dünyada 15 yaş üzeri nüfusta 1.2 milyar kişi tütün kullanmakta bu sayıda her üç erişkinden biri olarak tekabül etmektedir.

Tütün kullanımı, önemli ve önlenebilir bir halk sağlığı sorunudur. Bu kapsamda, ülkemizde tütün ürünleri ile mücadele alanında ilk yasal düzenleme 1996 yılında yapılmış 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun kabul edilmiştir. 2016 yılına kadar olan süreçte çeşitli çalışmalar ve düzenlemeler ile önleme çalışmalarına ivme kazandırılmıştır.

Erzurum Dünya Tütün Günü Etkinliği

Bu yıl Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü"dolayısıyla, Cumhuriyet Caddesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından iftar sonrası hazırlanan ramazan şenlikleri kapsamında program gerçekleştirilmiştir. Program çerçevesinde, Sağlıklı Yaşam Araçlarımızda açılan stantlarda sigaranın sağlığa zararları konusunda hazırlanan kitapçıkların yanı sıra sağlıklı yaşamı desteklemek amacıyla elma ve su dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Erzurum Dünya Tütün Günü Etkinliği

Aynı zamanda, tütünle mücadele çalışmalarına katkıda bulunan ve "Dumansız Hava Sahası" kapsamında denetimleri gerceklestiren denetimcilerimiz ile isletmelerinde sigara içirmeyerek mücadeleye destek olan bazı işletme sahiplerine teşekkür belgesi takdim edilmistir.

Tütünle mucadele çalışmalarımız en üst seviyede devam edecektir.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
5 Haziran 2017 12:11
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}