GÜNCEL

Erzurum Şehir Hastanesi Yıl Sonuna Yetişecek

Erzurum Şehir Hastanesi Yıl Sonuna Yetişecek
Erzurum Şehir Hastanesi Yıl Sonuna Yetişecek


Sağlık Bakan Prof.Dr.Recep Akdağ, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erzurum geldi


Hükümetin terör konusunda kararlılığının devam ettiğini söyleyen Bakan Akdağ bölgede yürütülen başarılı operasyonlardan dolayı başta Vali Seyfettin Azizoğlu olmak üzere tüm komutanları ve emniyet güçlerini tebrik ettiğini söyledi.

Erzurum'da bulundukları süre içerisinde yapımı süren Şehir Hastanesi inşaatını inceleyeceklerini ifade eden Bakan Akdağ,"Bu hastaneyi yıl sonuna yetiştirmek istiyoruz. Aslında şehir hastanemizi inşa ederken daha önceden yaptığımız ve hizmete koyduğumuz Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) ile ortak bir proje geliştiriyoruz. Bir taraftan yeni binalar yaparken diğer yandan BEAH'ı da yeniliyoruz. Odalarını tek kişilik oda haline getiriyoruz, yeniden elden geçiriyoruz. Bir bütün olarak bu projeyi geliştiriyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Bakan Prof:Dr. Recep Akdağ, kolera salgınıyla mücadele eden Somali ile ilgili yaptığı açıklamada da ilk yardım elinin Türkiye'den uzandığını ifade ederek, "Sağlık Bakanlığı olarak kolera salgınının kontrol altına alınması çabalarına destek için ülkeye 24 ton tıbbi malzeme gönderdik. Somali'de bulunan Doğu Afrika'nın en donanımlı sağlık merkezi olan 230 yatak kapasiteli Somali Türkiye Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesince, salgına ilişkin yardım ve koordinasyon faaliyetlerine devam ediliyor. Hastanede çalışan Türk ve Somalili doktorlar ve sağlık personelinden oluşan bakanlık heyeti, ilk etapta 3 tonluk ilaç ve tıbbi malzeme desteğini kolera salgınının olduğu Baydoa bölgesine ulaştırdı" dedi.

Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ Erzurum Valiliği ziyaretinde birde Erzurum'a tramvay müjdesi verdi. Bakan Akdağ, Erzurum'a bu kez gelişinde güzel bir müjdeyle geldiğini de ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bakanlar Kurulunda, Erzurum'da yapılacak olan raylı sistem diğer adıyla tramvay projesinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca üstlenileceğine dair kararı imzaya açtık ve imzaladık. Bu hususta Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı'ya bu fikrin ortaya konmasından projenin hazırlanışına kadar ki emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum."
Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ, Valilik ziyaretinin ardından Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve beraberindekilerle birlikte yapımı devam eden Erzurum Şehir Hastanesinde incelemelerde bulunarak değerlendirme toplantısı yaptı.

Kaynak: Erzurum Valiliği

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
10 Haziran 2017 11:24
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}