GÜNCEL

"Erzurum'un Bal Arıcılığı ve Üretiminde Önemli Bir Yeri Var"

'Erzurumun Bal Arıcılığı ve Üretiminde Önemli Bir Yeri Var'
"Erzurum'un Bal Arıcılığı ve Üretiminde Önemli Bir Yeri Var"


Rektör Çomaklı, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır ile Bir Araya Geldi


Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'yı makamında ziyaret etti

Erzurum ve üniversite için önem arz eden ziyarette iki kurum tarafından gerçekleştirilecek ortak projeler ve çalışmalar görüşüldü.

Özellikle arıcılık ve bal konusunun ele alındığı ziyarette, MÜSİAD Şube Başkanı Taner Bayır, bölgemizde arıcılığın bilimsel açıdan gelişimi için Atatürk Üniversitesine ihtiyaç olduğunu söyledi. Sektörde, bal üretimi ve arıcılığın önemli yeri olduğunu ifade eden Bayır, üretimin artışı ve sağlıklı olabilmesi için ortak çalışmaların yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Erzurum ve çevresinin çiçek ve bitki çeşitliliği açısından Türkiye'nin en zengin bölgelerinden biri olduğunu vurgulayan Rektör Çomaklı ise, bölgemizin sağlıklı ve kaliteli balın yetiştirilebilmesi için uygun şartlara sahip olduğunu söyledi. Atatürk Üniversitesinin, Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi altında kurulması planlanan ve arıcılık ile bal üretimiyle ilgili birimi olan Apiterapi (arı ve arı ürünleri ile çeşitli hastalıkların tedavilerine yönelik işlemler) hakkında bilgi veren Çomaklı, özel sektör dâhil, diğer kamu kurum ve kuruşlarla iş birliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Kaynak: Atatürk Üniversitesi

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
21 Haziran 2017 13:00
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}