ERZURUMLU ÜNLÜLER

Türkiye'nin İlk Çocuk Sanatçısı, Arabesk Müziğin Değeri, Erzurumlu Hüseyin Altın

Türkiyenin İlk Çocuk Sanatçısı, Arabesk Müziğin Değeri, Erzurumlu Hüseyin Altın
Türkiye'nin İlk Çocuk Sanatçısı, Arabesk Müziğin Değeri, Erzurumlu Hüseyin Altın

Arabesk Müziğin Önemli Değerlerinden Türkiye'nin İlk Çocuk Sanatçısı Hüseyin Altın

Türkiye'nin önde gelen ama değeri pek fazla bilinmeyen Sanatçı Hüseyin Altın 1 Nisan 1958 senesinde Erzurum' da dünyaya gelmiştir.

Fakir ama mütevazı bir ailenin ortanca çocuğu olan Hüseyin Altın, 30 yıllık sanat hayatının dışında, çok çileli bir aile serüveni ile de daha küçük yaşlarda karşı karşıya gelmiştir. Küçük yaşlarda Erzurum'da çay bahçelerinde güzel sesini duyurmaya başlayan ve özel gecelerde sahneye ilk adımlarını atan sanatçı, ablasının ısrarı üzerine İstanbul'a gelmiş, kısa zamanda sesinin güzelliği ile kendini Unkapanı'nda bulmuş ve Türkiye'nin ilk çocuk sanatçısı olarak profesyonel yaşamına başlamıştır.

Hüseyin Altın

Sesinin ve yorum gücünün yapımcılar tarafından fark edilmesi ile kendisine ait hayran kitlesi onu kısa zamanda zirveye çıkarır. Gündüzleri her çocuk gibi öğrenim için okulda, akşamları ise gazinoda çalışmaktadır. Fakat şanssızlıklar ve ailevi sorunları yüzünden bir çok zorluğa göğüs germek zorunda kalmıştır.

Hüseyin Altın

İlk 45'lik plağını 1972 yılında Maziye Gömdüm Seni ve Bana El Oldun isimli 2 şarkıyı yorumlayan Sanatçı, efendiliği , sanatçı duruşu ile kendini ispatlamış bunun yanında kendisine ait fanatik hayran kitleler oluşturmaya başlamıştır bile.

Hüseyin Altın

Ünlü sanatçı yine o yıllarda kazandığı şöhretin etkisiyle sinema filmlerinde de boy göstermeye başlamış ve Hor Görme Garibi, Bahtı Karalı, Aşk Sürgünü, Dertlerin Sahibi, Gecelerin Adamı ve Kadersizler isimli filmlerde başrol oynamıştır.

Hüseyin Altın

Özellikle Gecelerin Adamı, Zamanında, Sevda Durağım, Bahar Yeli, Hasret Akşamları ve Dargınım Albümleri piyasayı kasıp kavurmuştur. Sanatçının Albümleri artık yüzbinlerce satmaktadır. Özellikle Dargınım Albümü bugüne kadar satış rakamı milyona yaklaşmıştır.

Hüseyin Altın

Hüseyin ALTIN evli ve üç çocuk babasıdır. Bir kızı ve iki oğlu olan sanatçı ; küçük oğlunun rahatsızlığı nedeniyle bayağı bir ekonomik sıkıntı çekmiş ve sonunda kendi imkânları ve sponsorluk katkıları sayesinde çocuğunun ameliyatını gerçekleştirmiş olup, çocuğunun sağlığına kavuşması sağlanmıştır.

Arabesk müziğin emektarlarından olan sanatçının müzikal bilgi ve birikimi de üst düzeyde olup; sözü ve müziği kendisine ait olan onlarca şarkısının yanı sıra bu şarkıların düzenlemelerini, aranjörlüğünü ve çoğu albümünün müzik yönetmenliğini de kendisi yapmıştır.

Hüseyin Altın

Hüseyin Altın efendiliği, sanat gücü, şarkılarının çoğunun sözlerini kendisi yazması ve yine kendisinin bestelemesi, sesinin güzelliği ve yaptığı müzik ile ön plana çıkmıştır.

Hüseyin Altın 23 Temmuz 2016 yılında evinin balkonundan düşmüş ağır yaralanmış ve kaldırılmış olduğu hastanede tüm müdahelelere rağmen yaşamını yitirmiştir. Altın Beyoğlu Sütlüce Mezarlığına defnedilmiştir.

Kaynak: huseyinaltin-huseyinaltin.blogspot.com.tr

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
18 Ekim 2018 09:05
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza