YEME İÇME HABERLERİ

Erzurum Cağ Kebabının Vazgeçilmez Bir Lezzet Olmasının 5 Nedeni!

Erzurum Cağ Kebabının Vazgeçilmez Bir Lezzet Olmasının 5 Nedeni!
Erzurum Cağ Kebabının Vazgeçilmez Bir Lezzet Olmasının 5 Nedeni!


Neden Cağ Kebabı Vazgeçilmez Bir Lezzet!


Bir anonim olarak ortaya çıkan cağ kebabı Erzurum yöresinin Tortum, Oltu, Şenkaya, Yusufeli bölümüne kadar uzanan bir yemek kültürüdür.

Erzurum'da 1975 yılından beri cağ kebabı lezzetini müşterilerine sunan Ye Gör Cağ Kebabı Veysel Usta ile Türkiye'nin lezzetleri arasında yer alan cağ kebabının neden vazgeçilmez damak lezzeti haline geldiğini konuştuk. İşte sizlere her aşamasında tecrübe ve ustalık isteyen cağ kebabının bir dünya lezzeti olmasının 5 nedeni:

1. Özel Et Seçimi

Cağ kebabında dağlarda bin bir çiçeğin içerisinde otlamış kuzu ve keçi tercih edilir. Bu özel et seçimi cağ kebabını vazgeçilmez bir lezzet haline getiriyor.

2. Etin İşlenmesi ve Kesimi

Kuzu, koyun veya keçi etinin yalnızca kol ve but kısmında ki etler kullanılır. Etlerin sinirleri ve sert kısımları çıkarılır. Et çok ince kesilirse ateşe konulduğunda kendini çeker, çok kalın kesilirse piştiğinde lezzeti olmaz. Etin kıvamında işlenmesi gerekir.

3. Etin Terbiyesi

Etin terbiyesinde soğan, karabiber ve tuz kullanılır. Bunların dışında farklı bir şey konulmaması gerekiyor. Terbiye için kullanılacak malzemelerin gramajları, karabiberin kalınlığı, soğanın hangi soğan ve suyunun acılığı gibi durumlar cağ kebabının lezzeti için son derece önemlidir.

4. Etin Pişirilmesi

Cağ kebabı yatık olarak özel odun ateşinde pişirilir. Ateşin kuvveti, dönerin ateşe yakınlığı, yavaş yavaş pişirilmesi gibi nedenler cağın lezzetine etki eder. Kısmen yağlı ve bir tarafı daha az pişirilerek pembe olarak yenilir.

5. Cağ Kebabının Sunumu

Cağ kebabı ince Erzurum lavaşı ile sunulur. Cağ kebabının yanında tatlı soğan ve domates yenilmesi tavsiye edilir. İçecek olarak ayran tercih edilebilir.

Adres: Lalapaşa Mahallesi, Menderes Caddesi, TAŞHAN (Oltutaşı Tesbih Çarşısı) karşısı ve Gez Mahallesi, Rant Tesisileri altı Yakutiye/ERZURUM

Telefon: 444 25 28

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
1 Ağustos 2017 14:40
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}