ROTALAR

Rotamız, 'Surp Minas Kilisesi'

Rotamız, Surp Minas Kilisesi
Rotamız, 'Surp Minas Kilisesi'

Geziyor Görüyor ve Paylaşıyoruz...

Erzurum'a gezi düzenleyip, 'Nereleri gezebiliriz?' diye soranlar. Yeni rotamızı, Aziziye ilçesine bağlı, Dadaşkent sınırları içinde yer ala ve gez köy diye bilinen bölgede yer alan Surp Minas Kilisesi olarak belirliyoruz.

Tarihi Değerlerin Çeşitliliğine Örnek...

Her köşesi tarih kokan Doğunun kadim şehri Erzurum'da gezilecek görülecek yerler çokluğunun yanında çeşitliliği ile varlığını gösteriyor. Yeni rotamız bu çeşitliliğin örneklerinden biri olarak gösteriliyor.

Evet, rotamız gez köyü kilisesi, Ermeniler tarafından yapıldığı rivayet edilmektedir. Gez köyü içerisinde yer alan kilisenin kitabesi yerinden söküldüğü için, kesin inşa tarihi bilinmemektedir. Yaptığımız araştırmalar neticesinde, uslup özelliklerinden dolayı 18. yüzyıldan kaldığı tahmin edilmektedir.

Uluslararası bir havaalanına sahip olan Erzurum'a geldiniz. Araç kiralaya bilir, toplu ulaşımı tercih edebilir veya taksi ile şehir merkezine ulaşa bilirsiniz. Kahvaltı yapmadınız, yemek yemediniz mi? Bu bağlamda şehrin yemek kültürüne yönelik, yeme&içme adresimizi ziyaret edebilir buradan kendinize adres belirleye bilirsiniz.

E 80 Karayolu İle Gez Köye...

Ardından, taksi ve toplu ulaşım araçları ile Gez köye varıp E80 karayolu yakınında bulunan ve 1700'lü yıllarda inşa edildiği ifade edilen tarihi Surp Minas Kilisesi'ni geze bilirsiniz. Günümüze kadar ayakta kalabilmiş yapının içini dolaşa bilir, detayları gözlemleye bilirsiniz.

Deklanşörlere Dokunmaya Başlayın...

Baltık mimarinin farklı bir örneği olan yapı günümüze kadar ayakta kalabilmiştir. Deklanşörlerinize dokunun ve fotoğraflar çekin kendinizde kareye girmeyi unutmayın.

Semaver Çayı İçip Yorgunluk Atmak İstiyorsanız...

Dönüşte ise şehrin girişinin hemen sağına kalan Terminal Caddesinde bulunan cafelerde damak tadınıza uygun içecekler içe bilirsiniz. Eğer çay diyorsanız taksicinize veya toplu ulaşım kaptanına sizi Lala Paşa Cami civarında bırakmasını söyleyin. 2 metreyi bulan semaverlerde çay içe bilirsiniz.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
20 Kasım 2017 10:10
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}