KÜLTÜR

'Erzurum Mutfak Kültürü' Kitabı Çıktı

Erzurum Mutfak Kültürü Kitabı Çıktı
'Erzurum Mutfak Kültürü' Kitabı Çıktı

Erzurum Mutfak Kültürüne Dair Her Şey!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kültür ve turizm çalışmaları çerçevesinde, "Erzurum'un Turizm Potansiyeline Gastronomi Kültürü ile Katkı Sağlama Projesi" kapsamından hazırlanan "Erzurum Mutfak Kültürü" kitabı çıktı.

Doğu Anadolu'nun gastronomi kalesi olarak tanımlanan Erzurum'un mutfak kültürünün ele alındığı çalışma, turizm ve kitap dünyasında geniş yankı uyandırması bekleniyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptığı değerlendirmede; "Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bir projeyle daha ilimizin turizm hayatına katkıda bulunmak amacıyla Türk mutfağının en seçkin örneklerini ihtiva eden Erzurum'un yöresel lezzetlerini turizm ve kitap dünyası için derledik. Şehrimizin en önemli turizm değerine sahip olan Erzurum mutfağıyla ilgili hayata geçirdiğimiz 'Erzurum'un Turizm Potansiyeline Gastronomi Kültürü ile Katkı Sağlama Projesi' ile hem kentimizin yöresel lezzetlerini tanıttık hem de şehrimizin kültürünü daha geniş kitlelere duyurmaya çalıştık" ifadelerine yer verdi.

Dünyanın Sayılı Şeflerinin Beğendiği Yemekler Bu Kitapta...

Yaptığı açıklamada Başkan Sekmen, "Dünya'nın sayılı gurne şeflerinin beğenisini kazanan birbirinden seçkin bu lezzetlerin damak tatlarında farklı bir yer edinmesi için asırlara meydan okuyan bu kültürü büyük bir özveri ve itinayla kitapseverlerin beğenisine sunduk. Erzurum mutfağının tanıtımını amaçlayan ve yöresel değerlerimizi koruyan bu projeye destek veren Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun kıymetli yetkililerine şehrim adına teşekkür ediyorum. Zira yöresel yemeklerin kayıt altına alındığı proje kapsamında Erzurum'un yemeklerini alanında yetkin olan akademisyenlerle birlikte araştırma imkânı da bulduk. Ulusal ve uluslararası turizm destinasyonlarına Anadolu'nun en seçkin mutfağını anlatan 'Erzurum Mutfak Kültürü' kitabı umuyorum ki ülkemizin yöresel lezzetler portföyüne de yeni bir perspektif kazandıracaktır" dedi.

Kaynak: Erzurum Büyükşehir Belediyesi

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
1 Kasım 2017 18:01
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}