GÜNCEL

Bu Görüntüler Başka Yerde Yok! Seyrederken Maşallah Demeyi Unutmayın!

Bu Görüntüler Başka Yerde Yok! Seyrederken Maşallah Demeyi Unutmayın!
Bu Görüntüler Başka Yerde Yok! Seyrederken Maşallah Demeyi Unutmayın!

Açılışına Saatler Kala,17 Kilometrelik Ovit Tünelinden İlk Görüntüler

Türkiye'nin kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayacak koridorlardan biri olan Ovit Tünelinde çalışmalar sona erdi. Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önce Erzurum'lu bir aile yaptı.

Erzurum Portalı takipçileri olan Ali, Fatoş ve O, Ovit tünelinde ilk araç kullanan vatandaşlar oldular. Çektikleri görüntüde, tünelin ihtişamına kapıldıkları söylemlerine yansıyan aile, 'Allah devlete zeval vermesin' duasını dillerinden düşürmemiş.



Ovit Tüneli Yazısını Çekmeyi İhmal Etmiyorlar...

Takipçilerimiz, ovit tüneli yazısını çekmeyi ihmal etmiyor. Çalışmaların yer yer devam ettiğini aktarıyorlar. Tarihe not düşerken yarın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağını anlatıyorlar. Kendilerinin ondan önce geçtiğini aktarıyorlar. 'Sizin hizmetlerinizi, biz sizden daha önce takip etmekteyiz. Cumhurbaşkanım...' diyorlar.

Tünelde iş makinalarının çalışmalarına denk geliyor ve yol alıp ilerliyorlar. Ucundan bakalım derken şaka maka biz geçtik' ifadeleri ile ilerleyen takipçilerimiz çıkışa ulaşmadan videoyu sonlandırıyor. Biz çıkışa ulaştıklarını daha sonra öğrenmiş olduk.



141 Milyonluk Proje İle Kar ve Kış Sorun Olmaktan Çıkıyor...

Yapımına, bir milyar 141 milyon lira harcanan tünel, kış aylarında yoğun kar yağışı nedeniyle 5,5 ay ulaşıma kapalı olan Erzurum-Rize Karayolunun 12 ay açık kalmasını sağlayacak. Ovit Tüneli'nde çift tüpün bağlantı tünelleri ile birlikte toplam uzunluğu 17.3 kilometre olacak.

Tünelin hizmete açılmasıyla, Rize-Erzurum karayolu transit taşımacılığa uygun hale gelecek. Karadeniz limanlarına ulaşımın rahatlaması ile bölge ülkelerinin uluslararası ticaretini Karadeniz üzerinden güvenli yollarla yapması sağlanacak. Rize-Erzurum Yolu ile Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin birbiriyle olan bağlantılarının artırılarak, bölge illeri arasında ticari ve kültürel alışveriş canlanacak. Rize'yi Doğu Anadolu'ya bağlayacak tünel, bin 400 metresi çığ tüneli olmak üzere toplam 14 bin 40 ve 14 bin 16 metrelik çift tüpten oluşuyor. Tünelin giriş kotu bin 919 metre, çıkış kotu 2 bin 236 metre ve tünel içi boyuna eğim yüzde 2,13 olacak. Proje kapsamında; giriş tarafında 2 kilometrelik, çıkış tarafında ise 1,7'lik kilometre bağlantı yolları, 2 adet kavşak ve 300 metrelik çığ tüneli yer alacak. Çığ havzalarının tünel içine alınmasıyla fiziki standardın yükseltilmesi sağlanacak.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
29 Ocak 2018 23:53
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}