GÜNCEL

Erzurum'u Unuttu Denilen Kar, Lapa Lapa Yağdı

Erzurumu Unuttu Denilen Kar, Lapa Lapa Yağdı
Erzurum'u Unuttu Denilen Kar, Lapa Lapa Yağdı

'Gide Gelmeye' Denilen Kar Geldi!

Son yılların en sıcak sonbaharını yaşayan Erzurum'a kar gecikmelide olsa lapa lapa yağdı. Espirilere konu olan kar yağışının gecikmesi için Erzurum'lular, 'O kadar gide gelmeye dedikki gitti gelmir' diyorlardı.

Takvimlerin, 22 Kasım 2017'yi gösterdiği bugün Erzurum son yılların en uzun son baharına el salladı. Sabaha kar yağışı ile uyanan Erzurum'lular esprilere konu olan kar niye yağmadı ya, 'Aha da yağdı', 'Kar niye yağ mir diyenler, kara borana' sözleri ile sosyal medyadan yazılarla gönderme yapıyor.



Meteoroloji Uyarıyor, Erzurum'u Unuttu Denilen Kar Nihayet Yağdı...

Hava sıcaklıkları, kuzeybatı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede azalacak!

Meteoroloji ilk olarak, mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların yaşandığı Türkiye'nin, 20 Kasım 2017 Pazartesi gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava ile birlikte yağışlı sistemin etkisinde kalacağını tahmin etmişti. Soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıkların hissedilir derecede (6-12 derece) azalarak mevsim normallerinin altına inmesinin beklendiğini açıklamıştı. Tahminler tuttu Erzurum'u unuttu denilen kar nihayet yağdı.

Açıklamalarda, yurt genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun (Iğdır, Ağrı ve Van hariç) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.



Vatandaşlar Uyarılıyor, Tedbirli Olun...

Ülkemizde beklenen soğuk hava dalgasıyla birlikte güney ve batı kesimlerde beklenen kuvvetli sağanaklar ile yüksek kesimler başta olmak üzere kuzey, iç ve doğu kesimlerde beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik uyarı ve raporların dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.



Oluşması Muhtemel Riskler

Sel, su baskını don olayı, buzlanma, ulaşımda aksamalar.

İç Kesimlerde Zirai Don Olayı Bekleniyor!

Meteoroloji, Marmara'nın güneydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda hafif yer yer orta kuvvette, İç Ege, Göller Bölgesi ve İç Anadolu'da kuvvetli zirai don olayı beklediğini duyurdu.

Zirai don riskinin çarşamba, perşembe ve cuma geceleri İç Ege, İç Anadolu'nun batısı, Akdeniz'in iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif yer yer orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olarak etkisini sürdüreceği tahmin edildiğinden, halen zirai faaliyette bulunan üreticilerimizin yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmekte olduğu paylaşıldı.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
22 Kasım 2017 09:54
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}