TEKNOLOJİ

Teknoloji Nimet Mi? Yoksa!

Teknoloji Nimet Mi? Yoksa!
Teknoloji Nimet Mi? Yoksa!

'Teknoloji Bir Maske ve Sosyal Medya Kini Besliyor'

Uzmanlar, hayatından vazgeçmiş insanların, teknolojiyi bir maske olarak kullandıklarını söylüyor. Teknoloji bağımlılığının büyük tehlike olduğuna vurgu yapıyor. Özellikle, sosyal medyanın kini beslediğine dikkat çekiyorlar.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt'u konuk etti. Badminton Antrenörü Hakan Ülgü'nün davetlisi olarak Erzurum'a gelen Holt, 'Teknoloji kullanımının Motivasyon üzerine etkisi' konulu bir konferans verdi.

Erzurum, Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt Konferans

Sporcu Performanslarını Etkiliyor...

Dikkat çeken açıklamalarda bulunan Davranış Bilimci Holt, TOHM Konferans Salonu'ndaki programda, teknoloji bağımlılığının günlük yaşamı ve sporcuların performanslarını da olumsuz etkilediğini belirtti.

Sporcuların ve antrenörlerin bulundukları ortamda teknoloji bağımlısı olmadan kendi alanlarında başarılı olmak için çalışmalarını ve o yönde performans sergilemelerine değinen Holt, "Teknoloji bağımlısı olmayın, aileniz telefonun esiri olmuşsa, bunu yok etmek için uğraşın, ailenizde model olun" ifadelerine yer verdi.

Erzurum, Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt Konferans

Sosyal Medya Kini Besliyor...

Sosyal medyadan yapılan şaşalı paylaşımların ve pırıltılı hayatların diğer insanlar arasında kin beslemesine neden olduğunu anlatan Holt, sosyal medyanın kini beslediğini açıkladı.

Teknolojiyi Kullanırken Dikkatli Olun!

Teknoloji bağımlılığı sinsi başladığını aktaran Holt, "Madde bağımlılığı ise kurtuluşu zor olan bir bağımlılıktır. Teknolojiği kullanırken çok dikkatli olun. Kişi teknoloji bağımlılığına karşı kendini kontrol edebilir. Siz hiçbir zaman teknolojiye ödün vermeyin. İnsan kendini iyi yönettiği zaman kimsenin ne yaptığına bakmaz. Yaşamdan vazgeçmiş insanların bağımlılığı bir maske olarak kullanır. Teknoloji bağımlılığı çok büyük bir tehlikedir."

Erzurum, Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt Konferans

Çocuklara Dikkat.!

'Yedi yaşındaki çocuğa nasıl instagram sayfası açılır?' anlamadığını ifade eden Davranış Blimci Holt, "Orası çok karanlık bir çukur. Radyasyon riski çok fazla, duyarsız olmamak lazım" diye uyardı.

Fiziksel rahatsızlıkların sebebi olarak teknolojinin ön plana çıktığına atıfta bulunan Holt, "Herkes fizik tedavi görüyor. Doğru düzgün durmayı ve oturmayı unuttuk. İnsanlar birbirinin gözüne bakmayı unuttu, teknoloji sayesinde. Artık SMS bile ikinci plana itildi, whatsapp'a kaydı, insanlar, ücretsiz olduğu için. Ben 20 yıldır spor yapıyorum. Hayatta her şeyi bıraktım ama sporu bırakmadım" diye konuştu.

Erzurum, Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt Konferans

Taşkesenligil'den Teşekkür...

Öte yandan, Melek Okumuş'un sunuculuğunda gerçekleşen konferansta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Badminton İl Temsilcisi Hakan Ülgü, Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt, güzel ve faydalı konferansından dolayı teşekkür etti.

Pınar Holt'a Erzurum'a geldiği ve gençliğe teknoloji bağımlılığı konusunda yararlı bilgiler verdiği için teşekkür eden GHSİM Müdürü Taşkesenligil, "Gerçekten bizim de çok şeyler öğrendiğimiz ve farkındalığına vardığımız faydalı bir konferans oldu. Kendisini bu bilgi birikiminden dolayı kutluyorum" dedi.

Konferansa ise sporcular ile antrenörler ve gençlerin yoğun ilgi gösterdi.

Erzurum, Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt Konferans

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
13 Aralık 2017 16:22
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}