SAĞLIK

Bu Patlamalar Çok Sağlıklı!

Bu Patlamalar Çok Sağlıklı!
Bu Patlamalar Çok Sağlıklı!

Patlamış Mısırın 12 Faydası! Sizler İçin Araştırdık!

Patlamış mısır son zamanlarda popülaritesini artırıyor. Sinema salonlarının vazgeçilmezi patlamış mısır, marketlerde paketlenmiş halinin yanı sıra artık cadde ve sokaklarda kurulan tezgâhlarda satılıyor.

Siz değerli Erzurum Portalı takipçileri için patlamış mısırın insan sağlığına olan faydasını araştırmaya karar veriyoruz. Patlamış mısırın yüksek oranda antioksidan içerdiğini biliyor muydunuz? Ayrıca, patlamış mısırda, meyve ve sebzelerde bulunan, polyphenol antioksidan maddesinin olduğunu biliyor muydunuz?

patlamış mısır

Kalp ve Kanser Riskini Azaltıyor...

Polyphenol antioksidan, kalp, kanser ve diğer hastalıklarla mücadele bağlamında vücudun direncinin artırmasına yardımcı olarak ön plana çıkıyor. Sonuç itibari ile patlamış mısır tüketenler kansere yakalanma riskinizi azaltmış oluyor.

Beyni Besliyor, Vücut Direncini Artırıyor...

Başka ne faydaları var diye bakıyoruz... Patlamış mısırın içinde B1 vitamini bulunuyor. Bu da beynin beslenmesini sağlıyor. İçinde bulunan değerler sayesinde vücudun direncinin artmasını sağlıyor.

patlamış mısır

Lif Zengini, Kalorisi Düşük, Besleyici ve Metabolizmayı Hızlandırıyor...

Lif yönünden oldukça zengin olduğu ifade edilen patlamış mısır, kalori bakımından ise düşük değerlere sahip olması ile dikkat çekiyor. Besleyici özellikleri son yıllarda tüketimini artırırken, metabolizmayı hızlandırıcı etkisi de bulunuyor.

Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor, Kan Şekerini Dengeliyor, Kabızlığı Önlüyor...

Öte yandan, Erzurum'da yaşayanlar için önemli olduğu düşündüğümüz patlamış mısırın bir özelliği daha var. Bağışıklık sistemini zayıflatan problemlere karşı önleyici olduğu ifade ediliyor. Kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağlarken kabızlığı ise önleme özelliğine sahiptir.

patlamış mısır

Enerjinize Enerji Katmaya Ne Dersiniz...

Peki mısırda hangi vitaminler mi var? Protein, kalsiyum, demir, fosfor, A ve B2 vitaminleri var. Bu çerçevede mısır içerdiği yüksek karbonhidrat miktarı sayesinde enerjinize enerji katar.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
24 Ekim 2018 14:58
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}