DIŞARI ÇIK

Binbir Hatim Programında Erzurum'da Kaç Hatim Okundu?

Binbir Hatim Programında Erzurumda Kaç Hatim Okundu?
Binbir Hatim Programında Erzurum'da Kaç Hatim Okundu?

1001 Hatim Programı Pir Ali Baba'nın Başlattığı 5 Asırlık Bir Gelenek

Erzurum'da, 500 yıl önce 'Pir Ali Baba' öncülüğünde başlayan ve o tarihten itibaren okuna gelen 1001 Hatimlerde bu yıl hatim sayısında ciddi artış oldu. Bir ayı aşan zaman zarfında, '1001 Hatim' vesilesi ile 37 bin 905 hatim yapıldı.

1001 Binbir Hatim Erzurum

Erzurum'da Kur'an-ı Kerim Okunmayan Ev Kalmadı...

1001 Hatim, 14 Aralık'ta Ayaz Paşa camisinde, yaşlısından gencine, dadaşların katılımı ile başladı. 18 Ocak Cuma günü Ulu Camiinde Cuma namazı ile birlikte hatim duası edilerek son bulan 1001 Hatim vesilesi ile on binler camiler, yanı sıra evlerinde aileleri, ayrıca dostları ile Kur'an'ı Kerim okudular.

Erzurum'da, asırlardır devam eden 1001 Hatim vesilesi ile bela ve musibetlerden manevi zırh ile koruna geliniyor. Okunan hatimlerle Erzurum'un yanı sıra Türkiye'ye dualar ediliyor.

1001 Binbir Hatim Erzurum

Hatim Parogramına Sizde Katılabilirsiniz...

Pir Ali Baba tarafından 1500'lü yıllarda başlatılan 1001 Hatim programına her yıl aynı zaman zarfında, Erzurum'un tüm camilerinde oluşturulan hatim listelerinden katılmak mümkün.

Geçen yıl 26 bin 192 hatim okunurken bu yıl kesin rakamlar ortaya çıkmasa da Diyanet işleri Başkanı Ulu Cami de düzenlenen dua programında 37 bin 905 hatimin okunduğu bilgisini aktardı. Köylerden ulaşacak rakamlarla sayının 40 bini aşması tahmin ediliyor.

1001 Binbir Hatim Erzurum

Erzurum'da Binbir Hatim Geleneğini Başlatan Pir Ali Baba Kimdir?

Yavuz Sultan Selim zamanında Erzurum ulemasından biri olduğu rivayet edilen Pir Ali Baba Hazretleri'nin türbesi, Dutcu ve Tepeköy köylerinin sınırlarının birleştiği bir tepe (Pir Ali Tepesi) üzerinde bulunmaktadır. Erzurum'un manevi mimarlarından biri olan Pir Ali Baba Hazretleri, aynı zamanda 16. yüzyılda Erzurum'da "1001 Hatim" geleneğini başlatan zattır.

Pir Ali Baba Hazretleri'nin yaklaşık 500 yıl önce başlattığı "1001 Hatim" geleneğini günümüzde Erzurum'da halen devam etmektedir.

Fotoğraflar, Ahmet Polat ve Nihat Kılıçoğulları

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
18 Ocak 2019 18:30
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}