ŞEHRİ KEŞFET

Erzurum'da, Taş İşçiliği İle Hayranlık, İlgisizlik Nedeni İle Hayretlik Eser!

Erzurumda, Taş İşçiliği İle Hayranlık, İlgisizlik Nedeni İle Hayretlik Eser!
Erzurum'da, Taş İşçiliği İle Hayranlık, İlgisizlik Nedeni İle Hayretlik Eser!

Han ve Hamamlar Şehri Erzurum'un, Kamburoğlu Hanı

Erzurum'un Yakutiye İlçesi, Köse Ömer Ağa Mahallesinde Gölbaşı Caddesi üzerinde dikkatli gözlerden kaçmayan ve taş işçiliği ile hayranlık uyandıran Kamburoğlu Hanı ilgisizlik nedeni ile ise hayrete düşürüyor.

Erzurum Portalı ekibi olarak şehrimizin turizm değerlerini görüntülemeye devam ediyoruz. Doğunun en köklü tarih ve kültür şehri Erzurum'un Avrupa'nın en büyük açık hava müzesi olmasının kaçınılmaz olduğu gerçeği ile Kamburoğlu Hanı ele alıyoruz.

Ziyaretçilerin Bilgi Edineceği Bir Tabela Yok...

İlk olarak Kamburoğlu Han çevresinde dolaşıyoruz. Taş işçiliği ile ilgi uyandıran eser hakkında bilgi edineceğimiz bir tabela bulamıyoruz.

Levazım Komutanlığı Olarak Kullanılmış...

Esnafı ziyaret ediyoruz. Eser hakkında bilgi ediniyoruz. 300 yıllık bir geçmişinin olduğunu dile getirenlerle karşılaşıyoruz. Selçuklu eseri diyenlerde oluyor. Bir dönem askeriyenin Kamburoğlu Hanı, Levazım Komutanlığı olarak kullandığını öğreniyoruz. Öyleki askerliğini burada yapanların bir vesile ile Erzurum'a geldiklerinde çevre esnafın çayını içtiğini ve Kamburoğlu Hanı gezdiğini duyuyoruz.

Yaptığımız araştırmada, Kamburoğlu Hanının 19 yüzyıl başlarında yapıldığı, giriş kapısı üzerinde bulunan kitabesinde 1322 H.- 1906 M./ 1324 H.- 1908 tarihleri ile "Maşallah" ve "Ya Hafız" ifadeleri olduğunu ve 1960 yılında büyük bir yangın geçirdiği bilgilerine ulaşıyoruz. Ayrıca handa 21 oda bulunuyor. Bu odaların bir kısmı günümüzde mobilyacı ve demirci gibi esnaflar tarafından iş yeri olarak kullanılırken bir kısmı ise depo görünümünde...

Erzurum Kamburoğlu Hanı

 

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
17 Eylül 2018 17:30
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}