ERZURUMUN USTALARI

'Saçlarım Dökülmesin' Diyenlere 43 Yıllık Berber Murat Usta'dan Tavsiye!

Saçlarım Dökülmesin Diyenlere 43 Yıllık Berber Murat Ustadan Tavsiye!
'Saçlarım Dökülmesin' Diyenlere 43 Yıllık Berber Murat Usta'dan Tavsiye!

O 1973'te Açtığı İşyerini İşletmeye Devam Ediyor

Erzurum Ustaları çalışmamızda bu hafta Köse Ömer mahallesindeyiz. Sizleri, 1967'de çıraklıkla başlayıp, 1973'de askerlik dönüşü açtığı Meram Berberini işleten Murat Kahvecioğlu ile buluşturuyoruz.

Erzurum Portalı ekibi olarak haftanın son günü olan Cumaları yayınladığımız Erzurum Ustaları çalışmamız için hafta içi yollardayız. Bu hafta Köse Ömer Mahallesi Gölbaşı Caddesinde ki adresinde Uzunahmet'li, yakın tarihe kadar Kavak Mahallesinde ikamet eden ustamız Murat Kahvecioğlu'na misafir oluyoruz.

11 Yaşında Bahattin Öztürk Ustanın Yanında Çıraklıkla İşe Başlamış...

Ustamızın Nazik Çarşı karşısında bulunan iş yerinde tarihin izlerini gözlemliyoruz. Bir Erzurum beyefendisi olan Murat ustamız, babasının demir yolu çalışanı olması münasebetiyle kısa süreli il dışında bulunmuş. Mesleğe 1967'de babası Muhittin Kahvecioğlu'nun yönlendirmesi ile 11 yaşında berber Bahattin Öztürk ustanın yanında çırak olarak çalışarak başlamış. Asker olana kadarda devam etmiş.

Askerlik dönüşü Murat Usta bugün ki adresinde bulunan ve bakkal olan iş yerini tutarak berbere çevirip çalışmaya başlamış. Günümüzde saça sakala bıyığa ustamız şekil vermeye devam ediyor.

Erzurum Ustaları

Murat Ustadan Saç Dökülmesine Çözüm...

Ustamıza, 8 yıllık çıraklık ve 43 yıllık ustalık hayatının vermiş olduğu tecrübe ile saçları dökülenlere tavsiyesini soruyoruz. Saçların dökülmesine en önemli etkenlerden birinin saçların uzunluğu olduğunu anlatıyor.

Saçlarınızı Kısa Tutun...

Saçları dökülen birinin saç uzunluğu 10 cm ise bunu 4 cm düşürmesi gerektiğinin altını çiziyor. Uzun saçın dökülmeye mahkum olduğunu aktarıyor. 'Neden?' sorumuza, bir örnekle cevap veriyor, "Siz 10 bin lira maaş alıyorsunuz, evde bir hanım birde sen varsın, başka kimse yoktur. Rahat geçinip gidiyorsunuz. Aynı maaşla bu sefer çoluk çocuk ve borç var. Rahat geçine bilirmisiniz? Hayır. Bunu yaşayarak gördüm, saçlar uzun oldukçaz beslenme önemli oluyor ve buna siz dikkat etmezseniz saçlarınız dökülüyor" diyor.

Şampuan ve Sabunlarınızın Markalarını Değiştirmeyin...

Ayrıca, sürekli kullanılan şampuan veya sabuna değinerek, hangisi ve hangi marka kullanılıyor ise bunlarında değiştirilmemesinin gerktiğini tavsiye ediyor.

Adres: Köse Ömer Mahallesi Gölbaşı Caddesi No: 98 Meram Traş Salonu Yakutiye / Erzurum

Telefon: 0534 350 35 04

Erzurum Ustaları

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
8 Mayıs 2018 12:37
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza