ERZURUMUN USTALARI

Diriliş Ertuğrul'dan Turgut'un Baltasını Yapan Usta!

Diriliş Ertuğruldan Turgutun Baltasını Yapan Usta!
Diriliş Ertuğrul'dan Turgut'un Baltasını Yapan Usta!

Sabır İle Ahşaba Şekil Veriyor

Erzurum Ustaları çalışmamızda bu hafta mobilya ustası Ahmet Çakır'a misafir oluyoruz. Diriliş Ertuğrul dizisinden Turgut'un baltasını sipariş üzerine yapan ustamız ailelere, çocuklarına verniksiz ahşap oyuncaklar almaları tavsiyesinde bulunuyor.

Erzurum Portalı ekibi olarak bu hafta Yakutiye ilçesi, Kuloğlu mahallesindeyiz. İşyerlerine bakınıyor selam veriyoruz. Gözlerimiz vitrininde Diriliş Ertuğrul dizisinden Turgut'un baltasının bulunduğu mobilyacıya ilişiyor. İçeri giriyoruz. Bir çok ahşaptan yapılmış oyuncaklarla karşılaşıyoruz. İşyerine bakınırken alt kattan, 'Buyurun' sesi geliyor ve karşımızda Ahmet Usta...

O Bir Gavurboğanlı...

Ustamız ile tanışmak istiyoruz. Erzurum'un Merkez mahallelerinden namı diyar Gavurboğan Mahalle doğumlu olduğunu öğreniyoruz. Ustamız ilk olarak merakımızı gideriyor sipariş üzerine çocuklar için ahşaptan oyuncaklar yaptığını anlatıyor.

Hikayesini merak ediyoruz. Mesleğe 82'li yıllarda amcasının sanatkar olması için verdiği Umudum Mobilyada, Metin Umudum'un yanında başladığını aktarıyor.

Evin tek çocuğu olduğunun altını çiziyor. Şimdilerde tek çocukların çok değerli olduğuna atıfta bulunuyor. Amcasının ustasına 'Eti sana kemiği bize' dediğini tebessüm ederek iletiyor. Vatan vazifesi gelene kadar çalıştığını belirten ustamız asker dönüşü ise belediye girip çalışmaya başlar. Kazım Karabekir Belediyesinde yaşanan değişiklerle DSİ'ye geçen ustamız buradan emekli olur. Lakin boş duramayan ustamız mobilya ve ahşap atölyesi açar.

İşinde, sabır ve hamaratlığı ile dikkat çeken ustamız, ağaca her türlü şekli veriyor. En büyük sorununu ise çırak bulamamak olarak dile getiriyor.

Erzurum Ustaları Mobilyacı

Her Türlü Ahşap Oyuncak Yapıyor...

Ahmet Usta atölyesinde, çocuklar için ahşap el arabası, kılıç, balta, kızak, at kızağı, öküz arabası gibi bir çok çeşidi sipariş üzerine üretiyor.

Ustamızdan tavsiyeler, 'Çocuklarınıza ahşap ve verniksiz oyuncaklar alın' diyor.

Adres: Kuloğlu Mahallesi Kamil Ağa Sokak Güneş İlkokulu ve Yakutiye Belediye arkası Kabe Şeyh Cami Alt Köşe...

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
8 Mayıs 2018 12:36
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza