ERZURUMLU ÜNLÜLER

Liverimin Kaytanı Yetim Kaldı!

Liverimin Kaytanı Yetim Kaldı!
Liverimin Kaytanı Yetim Kaldı!

Erzurum'lu Paşa Torunu Vefat Etti !

Erzurum'un ilk resmi belediye başkanı olan Resul Paşa'nın torunu, Kemani Fethi Resuloğlu hayatını kaybetti. Resuloğlu, 'Liverimin Kaytanı' türküsünün kaynak kişisi olarak biliniyordu... 97 yaşında dünya hayatına gözlerini yuman Resuloğlu ile 'Liverimin Kaytanı' yetim kaldı.

Kemani Fethi Resuloğlu'nu 1870'li yıllarda, Erzurum'un ilk resmi belediye başkanı olan Resul Paşa'nın 3. kuşak torunu olarak biliyoruz. Kemani Fethi Resuloğlu'nun dedesi, Resul Paşa'nın kabrinin nakillerle kaybolmuş... Resuloğlu dedesinin unutulmamasını istiyordu.

Kemani Fethi Resuloğlu

Erzurum Gurbette Bir Evladını Daha Yitirdi...

Erzurum'un fotoğraf sanatçılarından Nihat Kılıçoğulları yaptığı paylaşımda, 'Erzurum, gurbette bir evladını daha yitirdi.' ifadelerine yer verdi.

Kılıçoğulları, Erzurum beyefendisi, kültür ve sanat taşıyıcısı, 'Liverimin Kaytanı' türküsünün kaynak kişisi, Kemani Fethi Resuloğlu'nun 97 yaşında dünya hayatına gözlerini yumduğunu, Samih Uylaş'ın paylaştığını aktarıyor.

Resuloğlu'nun, derlediği 'Liverimin Kaytanı' Erzurum türküsüne değinen Kılıçoğulları,"Benim için çok değerli ve anlamlıdır. Dinlemenizi tavsiye ederim. Her dinlediğimde "Yüzen seven çok olur, candan sevenin hanı..." nakaratıyla kendime pay çıkarırım. Devamında "Oy Hennom, Hennom... Eller kınalı Hennom, gözler sürmeli Hennom..." sözlerinde Rahmet Saime Halamızın genç yaşta kaybettiği evladına yaktığı ağıtlar, kuruyan göz damarlarından süzülen damlalar aklıma gelir" diyor.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
15 Nisan 2018 21:28
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza