ERZURUMUN USTALARI

Erzurum'da, Kabristanda Hangi Ağaç Tutar?

Erzurumda, Kabristanda Hangi Ağaç Tutar?
Erzurum'da, Kabristanda Hangi Ağaç Tutar?

Bahçivan Kızmaz Kabristanda Tutacak Ağaçları Açıklıyor

Erzurum'un Ustaları çalışmamızın bu hafta 13. programı yayınlıyoruz. Konuk olduğumuz bahçivan Barış Kızmaz'ı tanıyoruz. Bizlerle paylaştığı tecrübelerini dikkatlerinize sunuyor, 'Kabristanda neden ağaç tutmuyor?' sorusuna cevap alıyoruz.

Bu Hafta Dadaşkent Semtindeyiz...

Erzurum Portalı ekibi olarak Aziziye ilçemizdeyiz. Konuk olduğumuz ustamız Dadaşkent semtinde Şahinler Fidancılık ve Peyzaj işletmesinde bir bahçivan oluyor. Yaklaşık 4 yıldır aralıklarla ve son yıllarda sürekli olarak bahçivanlık yapan Kızmaz Ilıca Alacaköy'lü olduğunu söylüyor.

Bahçıvalığın olmassa olmazının sevgi olduğunu vurgulayan Kızmaz, "Fidan kendisi ile ilgilenilmesini ister. Bir anlamda çocuk gibidir. Biz bahçivanlar, fidanları, ağaçları ve tüm tabiaattaki bitki çeşitlerini çocuk gibi görürüz" diyor.

Erzurum Ustaları

Kabristanda Hangi Ağaçlar Tutar...

Bahçivan Barış Kızmaz'a, Dadaşlar diyarı Erzurum'da kabristanların sıklıkla ziyaret edildiğini ve yeşil olmasına özen gösterildiğini hatırlatıyoruz. Lakin her yıl dikilen onlarca ağacın bir sonraki yıla kuruduğunu aktarıyoruz. Bu çerçevede, vatandaşın ne yapması ve hangi ağaç türünü dikmesi gerektiğini soruyoruz.

İklim şartlarına göre ağaç tercihinin önemli olduğunu anlatan Kızmaz, " Öğle ağaçlar varki her gün su vermeniz gerekir. Öğlede ağaç varki senede bir defa su verseniz yeter. Tavsiyem, çakıllı alanlarda sarı çam ki bu türe yağmur suyu yeterlidir. Ayrıca çakıllı alanda ters (kara) dut da dikilebilir. Toprağı bol olan alanlarda, top akasya, ığde ve ıhlamur ağaçları dikilebilir. Çalı grubundan, keçi sakalı, berberis, leylak ve benzeri dikilebilir" diyor.

Adres: Dadaşkent, Erzurum

İletişim: 0 442 327 44 11 - 0 532 304 79 78

Web: www.sahinlerfidancilik.com

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
8 Mayıs 2018 12:32
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza