ERZURUMUN USTALARI

Elektronik Eşyalarınızı Satnd-By Konumunda Bırakmayın!

Elektronik Eşyalarınızı Satnd-By Konumunda Bırakmayın!
Elektronik Eşyalarınızı Satnd-By Konumunda Bırakmayın!

Elektronik Eşyanızın Ömrü Uzun Olsun İstiyorsanız Bunu Yapın!

Erzurum'un Ustaları sayfalarımıza bu hafta ömrünü elektronik eşyaların tamirine veren Hüseyin Polat ustamızı taşıyoruz. Ustamız elektronik eşyaların uzun ömürlü olması için stand-by konumunda bırakılmamasını tavsiye ediyor.

Geleneksel hale getirdiğimiz ve her Cuma yayınladığımız Erzurum'un Ustaları için bu hafta Erzurum iş merkezindeyiz. İş merkezi şehrin elektronik alış veriş yoğunluğun büyük kısmının döndüğü adres olma özelliğine sahip. Radyosundan teyplere kadar birçok elektronik eşya uygun fiyatlarla alıcısına ulaştırılıyor.
Gürcükapı semti ile Mumcu Caddesinin birleştiği noktada bulunan iş merkezi, elektronik eşya tamiratı yapan işyerleri ile dikkat çekiyor. Bu işyerlerinden misafir olduğumuz Hüseyin Polat Usta iş merkezi mescidinin bitişiğinde hizmet veriyor.

O Bir Kadana Mahalleli...

İlk olarak ustamızı tanıyoruz. Kadana Mahalleli olan ustamız mesleğe ilkokulu bitirdiği ve Ortaokula başladığı 72'li yıllarda başlamış. Mesleğe babasının da etkisi ile o tarihlerde, radarcı olan ve mesai bitiminde iş yerlerini açan askeri personelin yanında başlar.

Hüseyin Usta bugünde irtibatını devam ettirdiği ilk ustası, Ast Subay Hakkı Hiçkin ile tayinleri çıkıp Erzurum'dan ayrıldıkları 76 yılına kadar çalışır. Ustaları Erzurum'dan ayrılmadan iş yerini Hüseyin Usta'ya devir ederler. Askere gideceği güne kadar kadar iş yeri devam ettirir.

Bu arada Hüseyin Usta bir anısını şöyle aktarıyor, "19 yaşındayım, bir müşterimin makaralı teybi var onu yapıyorum. Müşteri bana 'Usta benim teybim nasıl bir teyp?'diye sordu. O zamana göre eski bir teyp ve bende, 'Çok kötü bir teyp' dedim. Müşteri bana çok aşırı derecede bir tepki verdi. 'Sen benim teybime nasıl kötü dersin?' ondan sonra hiçbir müşterimin cihazına kötü demedim...'

Erzurum'un Ustaları

2009'da Emekliliği Karar Alır!

Vatan vazifesini yapıp dönen Hüseyin Usta Dabakhane çeşmesi civarında iş yeri açar. 85 yılında ise ustamız İstanbul'a göçer. Bu gidişin ufkunu daha da değiştirdiğini anlatıyor.

3 yıl gurbette kalıp ardından Erzurum'a dönüş yapar. Yaptığı çalışmalar ve müşteri memnuniyeti Philips servisliğini getirir. Ardından bir arkadaşına devredip uzun yıllar hizmet verdiği Gez Mahallesinde Beko - Arçelik servisliği yapmaya başlar. Ustamıza, başarılı çalışmaları ve müşteri memnuniyeti ile Beko - Arçelik beyaz eşya servisliği verilir. Ardından 2009 yılında emekli olmaya karar verip 2 yıl eve çekilir.

Meslek Aşkı İle Ustalıkta İkinci Bahar...

Hüseyin Usta bu 2 yıllık süreçte değerlendirmelerde bulunur ve hanımının da etkisi ile tekrar bir iş yeri açıp tamir yapmaya karar verir. 46 yılını verdiği Bugün hizmet verdiği iş yeri açar. Küçük ev aletlerinden TV'lere kadar birçok elektronik eşyanın tamirini yapmaya devam ediyor.

Bir elin parmakları kadar kalan ustalarımızdan, Hüseyin Usta 2009'a kadar onlarca kişinin usta olmasını sağlamasının yanında bugünlerde ise bir manada kamu hizmeti yaptığını ifade ediyor. Arızalı aleti olan müşterilerini geri çevirmemek üzerine çalıştığını vurguluyor.

Ustamızdan Tavsiye...

Elektronik eşya alırken daha ciddi firmaları tercih etmenin önemine değinen ustamız, bir ürünün diğer üründen pahalı olmasının sebeplerinden birinin kullanılan malzemenin kalitesi ile ilgili olduğunu aktarıyor.

Elektronik Eşyaları Prizde Takılı Bırakmayın!

Hüseyin usta elektronik ürünlerin uzun ömürlü olması için boş kaldıklarında prizlerden çıkarılmasını tavsiye ediyor. Prizde takılı kalan ürünlerin elektronik aksamının stand-by konumunda durduğunu ve elektronik aksamın ömrünü kısalttığını kaydediyor.

Adres: Erzurum İş Merkezi Mescid Yanı

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
11 Mayıs 2018 13:13
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza