SPOR

Erzurum'da, Çocuklarınızı, Yetenek Taraması ve Avcısına Dahil Etmelisiniz!

Erzurumda, Çocuklarınızı, Yetenek Taraması ve Avcısına Dahil Etmelisiniz!
Erzurum'da, Çocuklarınızı, Yetenek Taraması ve Avcısına Dahil Etmelisiniz!

Bu Tarama ve Avcı Kaçmamalı!

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü GHSİM Yetenek Avcısı ve Yetenek Taraması projelerine start verdi.

Erzurum Valiliğinin Destekleriyle, 2017 SODES Destek Programı Kapsamında kabul edilen 500 bin liralık Yetenek Avcısı Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülüyor. Projelerin açılışı Erzurum Spor Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Açlışta, Valilik Proje Koordinasyon Merkezi ile İl Müdürlüklerinin hayata geçirmiş olduğu projeye değinen Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, "Yetenek Avcısı Projesi ile yetenek taramaları yaparak siz değerli gençlerimizin sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarmaya çalışacağız" diye konuştu.

Erzurum'da, Yetenek Taraması ve Avcısı

35 Bin Öğrenci Taranacak...

500 bin TL tutarında olan SODES Yetenek Avcısı Projesinin yanı sıra Yetenek Taraması Projesi sayesinde Erzurum'un yanı sıra ilçelerdeki 35 bin minik ve genç öğrenciye ulaşarak, yetenek taraması yapılacağını belirten Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, "Erzurum ve ilçelerinden seçilecek olan 10 bin öğrencinin sporcu yapılarak, branşlarda antrenörler nezaretinde bilimsel olarak spor yapacaklar. Bu sporcuların arasından ilerisinde Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonlarının yanı sıra olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek olan sporcular yetişecek" dedi.

Taramalarda Ne Yapılacak? Devamında Ne Olacak?

Açılışı gerçekleştirilen iki önemli projede öncelikli olarak çağın son teknolojik cihazları ile donatılmış yetenek parkurunda gençlerin güçlü olduğu yönler tespit edilerek onların yeteneklerine göre farklı spor branşlarına yönlendirilmeleri sağlanacak.

Spor branşlarına yönlendirilen gençler alanında uzman antrenörler eşliğinde o spor branşıyla ilgili profesyonel çalışmalarını yaparak branş ile ilgili teknik ve teorik bilgilere sahip olarak gelişimi sağlanacak.

Daha sonra tekrar yetenek testlerine tabi tutularak sporcudaki somut gelişim kayıt altına alınacak. Eksiklikleri antrenörleri eşliğinde giderilecek.

Projelerin Yaş Kategorileri Farklı...

Yetenek Avcısı Projesi, 5-18 yaş arası öğrencileri kapsıyor. Memet Gözütok ve Mustafa Kocaman'ın koordinatörlüğünü yaptığı projede 5-18 yaş arası yetenekli öğrenciler keşfedilecek.

Yetenek Taraması Projesi ise sadece ilkokul üçüncü sınıf öğrencilerini kapsıyor. İlkokul üçüncü sınıf öğrencileri, koordinatörlüğünü Doç. Dr. Elif Şıktar, Yaşar Elen, Hakan Ülgü, Zeyit Palabıyık'ın yaptığı proje kapsamında, yetenek taramasından başarıya çıkmak için belirlenen parkuru başarıyla bitirmek için yarışacak.

Kaç Aşama Var?

Yetenek Avcısı ve Yetenek Taraması Parku 8 ayrı istasyondan oluşuyor.

Bu istasyonlar: 1-Oturma Yüksekliği ve Kulaç Uzunluğu Ölçüm İstasyonu, 2-Kilo ve Boy Ölçümü İstasyonu, 3-Uzun Eriş(esneklik ölçüm) İstasyonu, 4-Dikey Sıçrama İstasyonu, 5-Çeviklik İstasyonu, 6-Geriye Sağlık Topu Fırlatma İstasyonu, 7-Pençe Kuvveti Ölçe İstasyonu, 8- Yirmi Metre Mekik Koşusu İstasyonundan oluşmaktadır.

Erzurum'da, Yetenek Taraması ve Avcısı

Açılış Renkli Anlara Sahne Oldu...

Yetenek Avcısı Projesinin maskotu Ulaş, sempatik tavırları ile minik öğrencilere neşeli anlar yaşattı. Ulaş, Erzurum Protokolünün de ilgisini çekti.

Bu arada Vali Seyfettin Azizoğlu'nu, minik çocuklar adeta sevgi çemberine aldı. Minik öğrencilere yakın ilgi gösteren, Vali, ileride iyi birer sporcu olmalarını isterken, derslerini de ihmal etmemelerini tembihledi.

Öte yandan, Erzurum Spor Lisesi'nde gerçekleştirilen açılış törenine Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, AFAD Müdürü Selahattin Karslı, Aziziye Milli Eğitim İlçe Müdürü Nurullah Yavilioğlu, GHSİM Şube Müdürleri Bülent Tilkidöğen, Yaşar Elen, ilçe müdürleri Suat Yılmaz, Köksal Kaçmaz ve Osman Hancı katıldı.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
18 Mayıs 2018 18:56
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}