SEKTÖREL HABERLER

Dünyanın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi Kırlangıç Anaokulu İle Artık Erzurum'da

Dünyanın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi Kırlangıç Anaokulu İle Artık Erzurumda
Dünyanın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi Kırlangıç Anaokulu İle Artık Erzurum'da

Dünyada bir numara olan Finlandiya'nın sade ve doğal eğitim modeli, Eylül ayından itibaren Erzurum'da Kırlangıç Anaokulu'nda uygulanmaya başlıyor!

Hem yurt içi hem de yurt dışı bağlantılar doğrultusunda, farklı akademik camiadaki uzmanlarla okul öncesi eğitim programları ve öğretim yöntemleri üzerinde uzun süredir yapılan çalışmalar neticesinde Kırlangıç Anaokulu Finlandiya Eğitim Modelini Eylül ayından itbaren uygulanmaya koyuyor. Finlandiya eğitim modelini uygulayarak çocuklar üzerinde yeni bir imaj yaratmayı hedefleyen Kırlangıç Anaokulu, bu yeni eğitim modelinin ilke ve hedeflerini doğrultusunda Erzurum'da bir ilke imza atarak farkını ortaya koyuyor.

İşte farklılıklar...

Evinde gibisin, güvendesin! Çocukların hazır bulunuşluklarına göre dizayn edilen, ev ortamını aratmayacak sıcacık bir yuva.

Çocukların gelişimlerini gölgede bırakan rekabetçi eğitimi tamamen ortadan kaldıran eğitim sistemimiz.

Hayat dışarda! Çocukların çevrelerindeki dünyayı daha iyi anlayabilmesi adına haftada en az iki kez yaptırdığımız doğa gezileri.

Çocukların yaşı ilerledikçe bütünleşmiş bir yaklaşımla oyun yoluyla öğretim.

Çocukların matematik anlayışını oyun, öykü, şarkı, fiziksel egzersiz, küçük görevler, tartışmalar, oyunlar ve örneklerle genişletme.

Her ailenin çocukları ve aile bireyleriyle çektirdiği fotoğraflarla dizayn edilmiş portre ve tabloların bulunduğu bir ortam.

Çocuklarımızın dil gelişimini sağlamak ve onlara bağımsız yaşamın gereklerini edindirmek adına görevler veren çalışmalar.

En az master derecesine sahip eğitim düzeyi yüksek eğitmenler.

Her hafta farklı bir şehrimizin kültürel öğelerini tanıtmak adına yapılan etkinlikler.

Her hafta farklı bir ülkenin toplum kültürünü ve insanlarını tanıtmak adına yapılan etkinlikler.

Akademik düzeyde İngilizce bilen öğretmenlerimizle çocukların bireysel farklılıklarını dikkate alarak geliştirilmiş dil eğitimi. (İki dil eğitimi programı, tam gün İngilizce ve haftalık belirlenen saatlerde Temel Almanca)

Öğrenme güçlüğü yaşayan çocukların bireysel ihtiyaçlarına göre hazırlanmış eğitim programı.

Çocukların kinestetik zekâlarını keşfetmeleri adına yapılan spor etkinlikleri (yoga, jimnastik vb.).

Veliler tarafından yapılacak seçimlere bağlı olarak din eğitimi ve alternatif olarak etik eğitim.

Bireyin sağlıklı bir kişiliğe sahip olabilmesi için temel değerlerin (sorumluluk, adalet, çalışkanlık vb.) bir öğretim materyali olarak kabul gören biyografi, drama, afiş pano hazırlama, kavram haritası, sosyal projeler gibi çağdaş değer öğretim etkinlikleriyle kazandırma.

Çocuklarımızın kitle iletişim araçlarıyla arasındaki iletişimin bilinçli ve sağlıklı bir etkinlik biçiminde gerçekleşmesi amacıyla her bir çocuğun medya okuryazarı olmasını sağlama.

Çocukların akıl yürütme yeteneğinin, yaratıcılığının ve hayal gücünün gelişimini yaratıcı drama etkinlikleriyle destekleme.

Kırlangıç Anaokulu dil, duygu ve etkileşim becerileri gelişmiş bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

En önemli hedefleri çocukların kalplerini ve akıllarını yaşamın kaynaklarına doğru yönlendirmek, geleceğin düşünen ve üreten insanlarını yetiştirmektir.

Daha Fazla Bilgi İçin

Konu hakkında daha fazla bilgi almak için Çocuk Gelişimi ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Birsen Bağrıyanık'a Dadaşkent Saltuklu Mahallesinde bulunan Kırlangıç Anaokulu ziyaret edebilir veya 0 542 398 72 83 nolu telefon hattından bilgi alabilirsiniz.

Adres: Saltuklu Mahallesi Babür Sokak Beyzade Villari C Blok 2 Dadaşkent Erzurum

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
20 Haziran 2018 13:50
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza