EKONOMİ

Erzurum'da 42 Parseldeki Fabrikaların Bacası, 1,5 Yıl Sonra Tütecek!

Erzurumda 42 Parseldeki Fabrikaların Bacası, 1,5 Yıl Sonra Tütecek!
Erzurum'da 42 Parseldeki Fabrikaların Bacası, 1,5 Yıl Sonra Tütecek!

Erzurum'da Yatırım Hamlesi!

Erzurum'da 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) alt yapı çalışmaları tamamlanan birinci etapta inşa edilecek 10 tesisin temel atma törenine katılan Vali Seyfettin Azizoğlu, "Bugün burada Türkiye'mizi dünyaya tanıtacak ve dünyadaki birçok yatırımcıyla yarışacak önemli tesislerin temelini atıyoruz" dedi.

Birinci etabı tamamlanan 2'inci OSB'de inşa edilecek yatırımlarla ilgili bilgi veren Bölge Müdürü Fırat Karakaya, temeli atılacak 10 tesisin toplam yatırım bedelinin 41 milyon 500 bin lira olduğunu bildirdi. 150 kişinin istihdam edileceği OSB'de 42 sanayi parselinin tahsis edildiğini söyledi. Birinci etapta yeralan 32 yatırımcının toplam yatırım tutarının 210 milyon lira tutarında olduğunu vurgulayan Karakaya bin 100 kişinin istihdamının hedeflendiğini kaydetti.

Erzurum'da Yatırım OSB Fabrika

İlk Etapta 10 Tesisin Temeli Atıldı...

Türkiye'nin büyük bir saldırıyla karşı karşıya olduğu dönemde 10 tesisin temelinin atılmasının çok önemli olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Erzurum'dan Türkiye'mize sesleniyoruz. Şartlar ne kadar ağır olursa, olsun bizler yaşamaya devam edeceğiz. Milletimiz ne badireler gördü, ne sıkıntılar atlattı. Bu içinde bulunduğumuz durumu kısa sürede atlatarak elimizden gelen hamleyi yaparak Erzurum'u olması gereken yere taşıyacağız" dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu

Erzurum Sanayileşiyor...

Temeli atılan tesislerin hizmete girmesiyle Erzurum'un sanayileşeceğini ve sanayileşerek gelişeceğini belirten AK Parti MKYK Üyesi ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, milli üretimin de destekleneceğini söyledi. 22'nci yüzyıla ilerlerken artık dünyada savaşların meydanlarda değil kurlarla gerçekleştirildiğini ifade eden Taşkesenlioğlu, "Artık savaşlar kurlarla, teknolojiyle, üretilen ürünlerle gerçekleştiriliyor. Bu savaşlara şimdiden hazırlıklı olmak adına yerli milli üretimi desteklememiz gerekiyor. Temeli atılan işyerlerimizde hem yerli ve milli üretime katkı sağlayacak aynı zamanda katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesini sağlayacaktır" diye konuştu.

Vali Seyfettin Azizoğlu

Erzurum'dan Dünyaya Mesaj...

2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde temel atma sürecine gelinceye kadar başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok kamu kuruluşunun yoğun mesafe katettiğini anlatan Vali Seyfettin Azizoğlu, kahraman olarak ilan ettiği sanayicilerin de Erzurum'dan dünyaya mesaj verdiğini söyledi.

Vali Azizoğlu, "Memleketimizin üzerinde karabulutların dolaştırılmaya çalışıldığı bu dönemde Anadolu'nun kapısı, yiğitler diyarı Erzurum'un Dadaşı yeniden meşale yaktı, yeniden ışık saçtı, yeni yatırımlarla Türkiye'mize destek oldu. Kahraman sanayicileri saygı ile selamlıyorum"

OSB'deki birinci etapta 42 parselde tahsislerin yapıldığını diğer tesislerin de temellerinin atılacağını belirten Vali Azizoğlu, şunları söyledi:
"42 parseldeki fabrikaların 1,5 sene sonra bacalarından duman tütmeye başlayacak. İnsanımız iş sahibi olacak. Burada üretilen ürünler hem Türkiye'mize hem de komşu ülkelere ihraç edilecek. Erzurum sanayide öncü şehir olma yolunda emin ve hızlı adımlar atmaya başlayacak. Yavaş gittik ama emin adımlarla yürüyoruz. Bugün burada Türkiye'mizi dünyaya tanıtacak ve dünyadaki birçok yatırımcıyla yarışacak önemli tesislerin temelini atıyoruz" İfadelerini kullandı.

Erzurum'da 42 Parseldeki Fabrikaların Bacası, 1,5 Yıl Sonra Tütecek!

Erzurum'da 42 Parseldeki Fabrikaların Bacası, 1,5 Yıl Sonra Tütecek!

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
28 Eylül 2018 14:41
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}