ERZURUMLU ÜNLÜLER

Erzurumlu Ünlü İş Adamları

Erzurumlu Ünlü İş Adamları
Erzurumlu Ünlü İş Adamları

Erzurumlular
 

Erzurum'da doğmuş Türkiye ve dünyaca tanınan iş adamları, yatırımcılar, holding patronları...

 

Sizler için ünü Erzurum'u hatta Türkiye'yi aşmış, dünyaya mal olmuş başarılı Erzurumlu iş adamlarını araştırdık. Hayatları başarı hikayeleriyle dolu Erzurumlu ünlü iş adamları...

1) Adnan Polat

Adnan Polat 1953 Erzurum Aşkale doğumlu, iş adamı, yönetici ve Galatasaray SK eski başkanı...

Erzurumlu Ünlü İş Adamları

Polat Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı olan Adnan Polat, 7 Mart 1997 yılında Tayland Fahri Konsolosluk görevini üstendi.

Adnan Polat, 1999 yılında CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı oldu; fakat seçilemedi. İki yıl sonra SERKAP (Seramik Kaplama Malzemeleri Üreticileri Birliği) Başkanlığı’na getirilen Adnan Polat, 2002 yılında da Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı seçilmiştir. Adnan Polat, 2008 yılında Galatasaray Spor Kulübü'nün 33. Başkanı olmuştur. Evli ve iki çocuk babası olan Adnan Polat, TÜSİAD, İKV ve İTO üyesidir.

2) Mehmet Rıfat Evyap

Mehmet Rıfat Evyap; EVYAP'ın kurucusudur. Duru, Arko gibi uluslararası markalarının oluşturucusu olan, dünyaca tanınan sanayici...

Erzurumlu Ünlü İş Adamları

Evyap’ın kurucusu Mehmet Rıfat Evyap 1927’de Erzurum’da sabun üretimine başlamıştır.

1927 yılında kurulmuş Evyap; Sabun, Yağ, Gliserin ve kişisel bakım ürünleri üreten bir firmadır. Türkiye sabun ihracatının %30'unu gerçekleştiren Evyap, ilk 100 Türk sanayi şirketi arasında yer almaktadır. Evyap'ın Türkiye'deki tesislerinin yanı sıra 2002 yılında Mısır'da faaliyete geçen tesisleri bulunmaktadır.

Arko ve Duru markaları TURQUALITY programı tarafından desteklenmektedir. TURQUALITY "10 yılda 10 dünya markası" oluşturmayı hedefleyen, dünyanın ilk ve tek markalaşma destek programıdır. Evyapport, Türkiye'nin iç bölgelerine sağladığı ulaşım avantajıyla başkent Ankara' ya da en yakın konteyner limanıdır.

3) Acun Ilıcalı

Acun Ilıcalı; Türk sunucu, yapımcı, girişimci ve iş adamı...

Erzurumlu Ünlü İş Adamları

TV8 ve TV8,5 isimli televizyon kanallarını da bünyesinde bulunduran Acun Medya'nın kurucusudur.

29 Mayıs 1969 tarihinde Edirne'de doğdu. Ailesi Erzurum'un Aziziye ilçesindendir. Babası Ergün Ilıcalı müteahhit, annesi İlknur Ilıcalı kooperatifler il müdürüydü. Ailenin ikinci çocuğu olan Ilıcalı, ilk öğrenim ile orta öğreniminin bir bölümüne Edirne İstiklâl İlkokulu'nda devam etmiş, orta öğreniminin kalan kısmını da Kadıköy Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır.

4) Abdullah Tivnikli

Abdullah Tivnikli; Katılım bankacılığı modelinin Türkiye’deki ilk uygulayıcısı olan Albaraka Türk’ün kuruluş sürecinde yer alan Eksim Holding Kurucusudur...

Erzurumlu Ünlü İş Adamları

Türkiye’de 1980’lerin başında serbest piyasa ekonomisine geçilmesiyle birlikte, 1983 yılında aldığı bir davet üzerine katılım bankacılığının hukuki altyapısının hazırlanmasında görev yapmak üzere ülkesine döndü. Katılım bankacılığı modelinin Türkiye’deki ilk uygulayıcısı olan Albaraka Türk’ün kuruluş sürecinde yer aldı.

1986 yılında aile şirketi olan Eksim kuruldu. Holding, gerçekleştirdiği gıda, hububat ve petrol türevlerinin ticaretiyle yıllar içinde büyük şirketler arasına girdi. Enerji yatırımlarıyla büyüyen Eksim, yenilenebilir enerji üretiminde en büyük şirketler arasına girdi. Dört çocuk babası Abdullah Tivnikli 6 Kasım 2018'de vefat etti.

5) Nusret Gökçe

Nusret Gökçe; Türk kasap, şef ve lokantacı. Nusr-Et restoranlarının sahibidir.

Erzurumlu Ünlü İş Adamları

1983 Erzurum Şenkaya doğumlu Nusret Gökçe et pişirme ve tuzlama şekli nedeniyle Salt Bae adıyla anılmaya başladı ve bir İnternet fenomeni hâline geldi.

Nusret Gökçe, 1983'te Erzurum'da doğdu. Babası Faik maden işçisidir. Dört kardeşi vardır. İki yaşındayken ailesiyle Darıca'ya taşındı. Öğrenimini altıncı sınıftayken yarıda bıraktı ve kasaplığa başladı. 2010'da Nusr-et Steakhouse adlı kendi markasını oluşturdu.

6) Lütfü Yücelik

Lütfü Yücelik, ER-ÇİM-SAN Holding, Aşkale Çimento T.A.Ş. ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanıdır.

Erzurumlu Ünlü İş Adamları

1952 Erzurum doğumlu Lütfü Yücelik, inşaat malzemeleri, otomobil bayiliği, yedek parça satıcılığı ve yol yapımı gibi sektörlerde faaliyetler yaptı.

1987-92 yılları arasında Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yaptı. 1992 yılında ETSO’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Erzurum'da 1992 yılından beri görevde en uzun kalan Ticaret ve Sanayi Odası başkanıdır. 1993 yılında özelleştirme kapsamına alınan Aşkale Çimento Fabrikası’nın halka mal edilmesi için ER-ÇİM-SAN Yatırım Sanayii Tic. A.Ş.’nin kurulmasına önayak oldu.

Halen hem ER-ÇİM-SAN Holding A.Ş.’nın hem de Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütüyor. Özellikle özelleştirme konusunda yakalanan başarıdan dolayı birçok kurum tarafından ödüle ve Anadolu'nun en etkili iş insanı unvanına layık görüldü. Evli ve 4 çocuk babası.

7) Tekin Acar

Tekin Acar Cosmetics Yönetim Kurulu Başkanı 1953 doğumlu İş Adamı Tekin Acar...

Erzurumlu Ünlü İş Adamları

Başarılı iş adamı Tekin Acar aslen Erzurum Aşkale İlçesi Sos Köyü nüfusuna kayıtlıdır.

Ailesi 1954 yılında Ankara’ya göç etmiştir. Eğitim döneminde ticaret yapma isteği ile yetişen Tekin Acar o dönemlerde Dayısının bebek giyim mağazası kapanmakta idi ve kendisi bu küçük 16 m2’lik dükkanda parfüm satmaya başlamış ve kısa sürede ikinci dükkanı açmıştır.

1996 yılında bilgisayarlı sisteme geçiş yapmış bu büyüme ile bugüne kadar mağaza zincirlerini oluşturmayı başarmıştır.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
28 Aralık 2018 14:57
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza