GÜNCEL

Palandöken'e Gelen Turistleri Şehre İndirmeliyiz!

Palandökene Gelen Turistleri Şehre İndirmeliyiz!
Palandöken'e Gelen Turistleri Şehre İndirmeliyiz!

Kış Turizminin Gözdesi Erzurum Valisi Yapılması Gerekenleri Sıraladı!

Erzurum Valisi Okay Memiş'in Başkanlığında Sektör Temsilcilerinin Katılımıyla, 'Turizm Sektörel Toplantısı' Yapıldı. Vali Bir Erzurumlu Gibi Konuştu ve Yapılması Gerekenleri Sıraladı, 'Şehirle Palandöken Kaynaşmalı, İhtiyaçlar Buradan Karşılanmalı, Turistler Şehire İndirilmeli' Diyip Ekledi, '2 Milyon Erzurumlunun Valisiyim!'

Büyükşehir Belediyesine ait Snowdora otelde 'Turizm Sektörel Toplantısı' ile "Şehirle Palandöken'i kaynaştırmamız lazım" diyerek sektör temsilcelerine seslenen Vali Memiş, "Buradaki otellerimizden ricamız ürünlerinizi ve ihtiyaçlarınızı Erzurum'dan karşılamanız" dedi.

Vali Memiş, bazı ürünlerin belki burada olmayabileceğini onun dışındaki diğer tüm ürünleri Erzurum'dan almalarını sektör temsilcilerinden istirham etti.

Erzurum Valisi Okay Memiş

Bu Şekilde Vatandaşta Otellere Sahip Çıkar...

Bu sayede şehirdeki vatandaşların otellere daha çok sahip çıkacağını ifade eden Vali, " Bizler de buna elimizden gelen katkıyı sağlayacağız" dedi.

Çok önemli pistlerin var olduğunun altını çizen Vali, "Çok güvenli ve çığ riski en az olan İSO belgeli FIS onaylı pistlerimiz var. Bunlar büyük bir nimet, çok iyi kullanmalıyız. Ve hep birlikte çıtayı yükseltmeli, rekabet etmeliyiz. Yapacağımız bu çalışmalarla yeni otellerinde şehrimize gelmesini sağlayarak yatak sayımızı da arttıracağız. Şehrimize değer katacağız."

Erzurum Palandöken Kış Turizmi

5 Otelin Değil 760 Bin Nüfuslu Erzurum'un Valisiyim!

Erzurum'un yeni Valisi, "Ben sadece buradaki 5 otelin değil, 760 bin nüfuslu Erzurum'un valisiyim. Hatta gurbette yaşayan 2 milyon Erzurumlu vatandaşımızın da valisiyim. O nedenle makul hiçbir talebe kayıtsız kalmayacağız" ifadeleri ile takdir topladı.

Erzurum Palandöken Kış Turizmi

Büyükşehir'in Katkılarını Hatırlattı!

Vali Okay Memiş "Turizm sektörü açısından büyük avantajlara sahibiz" dediği toplantıda, "Palandöken de büyükşehir belediyesinin konuya el atması önemli bir avantajdır. Bu dağın her metre karesi çok değerli ve turistik alandır. Büyükşehir'in yetkisi, gücü ve imkânlarının bu alanda olması bana göre büyük bir avantaj. Bu avantajın da pekişmesi için Büyükşehir Belediyesi ve yetkililerinin bu alanda fedakâr ve istişareye açık herkesi kucaklayan bir bakış açısıyla yaklaşması ve hareket etmesi işimizi çok daha kolaylaştırır. Arkadaşlarımızın da bu şekilde hareket ettiğini gözlemliyorum "dedi.

Erzurum Palandöken Kış Turizmi Kale Çevresi

Kale ve Çevresi Erzurum Turizminin Değeri Oluyor!

Erzurum Kalesi, Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler, Ulucami, Lalapaşa Camisi'nin bulunduğu alanı Erzurum'un Sultanahmet'i olarak nitelendiren Vali Memiş, "Kale ve çevresinde bulunan tarihi mekânların da her metre karesi turistik bir alan... ve bu alanda da bence büyükşehir mantığıyla hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü biz Büyükşehir Belediye Kanunu hazırlarken öncelikli olarak Büyükşehir Belediyelerini yetkili ve güçlü kıldık. Bunu bilerek tercih ettik. Bu Sayın Cumhurbaşkanımızın bize verdiği talimattı. Turistik alanlarda; turistlerin dinleneceği, eğleneceği, yemeğini yiyebileceği mekânlarda tasarlamamız gerekmektedir."

Otellere Gelen Turistleri Şehre İndirmeliyiz...

Avantajların hepsinin bir arada, birbirine çok yakın olduğuna dikkat çeken Vali, "Dolayısıyla, otellere gelen bütün turistleri oralara indirmeliyiz. Gelen misafirlerimiz her ne kadar bütün dünyayı görmüş aydın münevver ve zengin kişiler olsa da Erzurum'un şehir merkezini de görmelidir. Ben çok etkilendim. Çok beğendim. Eminim o vatandaşlarımızda çok beğenecekler. Tabi ki kayaklarını yapsınlar, istedikleri gibi gelsinler misafirimiz olsunlar."

Erzurum Palandöken Kış Turizmi

En Güvenli Turizm Şehri!

Erzurum'un Türkiye'nin en güvenli şehirlerinden biri olduğuna dikkat çeken Vali Memiş," büyükşehir ölçeğinde en güvenli illerinin başında olan bir kentte yaşıyoruz. Ben öncelikli olarak asayiş amiriyim size bilgilerimle hitap ediyorum. Onun için rahatlıkla hiç endişe etmeden vatandaşlarımız gelsin buraya, son derece misafirperver olan Erzurumlu vatandaşlarımız onları kucaklayacaklardır."

Kömürden Kurtulmamız Lazım!

Şehirde ki önemli bir sorunun hava kirliliği olduğuna değinen Vali Memiş," Cumhuriyet Caddesi'nde gezerken kömür kokusu geliyor. Bu sorunu tez zamanda çözmeliyiz."

Vali, "Bizler nasıl gezdireceğiz turistleri bu caddede. Ya dağıttığımız kömürleri değiştireceğiz, ya da Ankara'yla görüşerek, vatandaşlarımıza doğalgaz yardımı yapacağız. Büyükşehir Belediyesi'nin de mutlaka bir planı vardır. Onları da dinlemek isterim. Kentsel dönüşümü çok başarılı uyguluyorlar. Bunu memnuniyetle gördüm. Buda yaptıkları işin ne kadar doğru bir iş olduğunu ve bütün kamuoyunun da Büyükşehir'e destek vermesi gerektiğinin en somut göstergesidir. Yani Kentsel dönüşümün yapıldığı yerlerde doğalgaz kullanımı yapmamız çok önemli. Bu kokuyla biz nasıl turist çekeceğiz. Cumhuriyet caddesine ben nasıl gelin diyeceğim turistlere. O kömür kokusunu bertaraf edeceğiz. Gerekirse valilikten kanuni emir çıkaracağız. Vatandaşlarımıza önce önerilerle gideceğiz, biz devlet olarak elimizden geleni yapacağız, daha sonra vatandaşımızdan bunu isteyeceğiz. Cumhuriyet Caddesi'nde o kömür kokusunu istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan Palandökende, Büyükşehir Belediyesine ait Snowdora otelde düzenlenen toplantıya; Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak, KUDAKA Genel Sekreteri Osman Demirdöğen, Türk Kızılayı Erzurum Başkanı Hüseyin Bozhalil ve sektör temsilcileri katıldı.

Kaynak:Erzurum Valiliği

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
21 Kasım 2018 23:38
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}