EĞİTİM

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Atanan Prof. Dr. Bülent Çakmak Kimdir?

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Atanan Prof. Dr. Bülent Çakmak Kimdir?
Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Atanan Prof. Dr. Bülent Çakmak Kimdir?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi İle Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Atama Yapıldı

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Çakmak atanmıştır.

Prof. Dr. Bülent Çakmak'ın Özgeçmişi

Prof. Dr. Bülent Çakmak

30 Nisan 1968'de Trabzon/Sürmene'de doğan Çakmak, ortaokulu ve liseyi Erzurum'da tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden 1990 yılında mezun oldu. Doktora derecesini İngiltere'de University of Bristol'dan 2000 yılında aldı ve yurda dönüşte Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2001 yılında Yardımcı Doçent, 2007 yılında Doçent ve 2012 yılında ise Profesör Unvanını aldı.

Yurtdışı ve yurtiçi pek çok dergide Lazerler konusunda çalışmalar yayınlamasının yanı sıra Kalkınma Bakanlığı ve TÜBİTAK destekli projelerde yürütücü ve araştırmacı olarak görev yapan Dr. Çakmak, ayrıca çeşitli Savunma Teknolojileri projelerinde hakemlik ve izleyicilik görevleri de yürütmektedir. Yaptığı çalışmalar ile iki kez İngiltere Kraliyet Akademisi (The Royal Society) bursunu kazanarak 2003 ve 2004 yıllarında İngiltere'de bulundu.

Erzurum Teknik Üniversitesinin kuruluş aşamasında Rektör Yardımcısı, Enstitü Müdürü ve Bölüm Başkanı olarak aktif görev alan Dr. Çakmak, üniversitenin ileri teknoloji alanında önemli alt yapısını oluşturan Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (YUTAM) projesinin yürütücülüğünü üstlendi.

Çok iyi derecede İngilizce bilen Çakmak, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 üniversiteye yaptığı rektör atamalarına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Arif Karademir, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bülent Çakmak, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Kaya, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Gülfettin Çelik, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf Baran, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cem Zorlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bünyamin Şahin ve Kadir Has Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz atandı.

Söz konusu atamalar 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince gerçekleştirildi.

23 Kasım 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
25 Kasım 2018 15:07
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}