GÜNCEL

Öğretmenler Gününden Geriye, Sürpriz İkramın Anısı Kaldı!

Öğretmenler Gününden Geriye, Sürpriz İkramın Anısı Kaldı!
Öğretmenler Gününden Geriye, Sürpriz İkramın Anısı Kaldı!

Erzurumlu Öğretmenlere Sürpriz Börek!

Bu günlerde birinci yılını kutlamaya hazırlanan Erzurumlu su böreği markası Anadolu Su Böreği tarafından Erzurum ilindeki birçok okulun öğretmenler odasına kutu börek bırakıldı.

Öğle yemeği saatine yakın bir sırada okullara çat kapı uğrayan ve öğretmenler odasına üzerinde "Öğretmenlerimize küçük bir hediye." notu bulunan börek kutuları öğretmenler tarafından olumlu tepkiler aldı. Öğretmenler Günü'nde yapılan bu jeste cevap olarak bazı öğretmenler börek yerken çekildikleri selfieleri sosyal medya hesaplarında ve şirketin whatsapp hattında teşekkür mesajları ile birlikte paylaştılar.

Öğretmenler Gününden Geriye, Sürpriz İkramın Anısı Kaldı!

Firma sahibi Erzurumlu bir iş adamı olan Serkan Akköse "Bizler küçükken öğretmenler gününü heyecan ile beklerdik. Okul bitince bu heyecan doğal olarak siliniyor hafızalarımızdan. Ancak özellikle eşimin öğretmen olması ve birçok öğretmen arkadaşımın olması bana her öğretmenler gününde o çocukluk yıllarındaki heyecanı bir nebze olsun hissetmeme vesile oluyor" sözleriyle yaptıkları etkinliği özetledi.

Son olarak süreci özetleyen bir teşekkür videosu hazırlayan firma sosyal medyadaki takipçileriyle paylaştı;

Peki Neden Anadolu Su Böreği?

Su böreği Türk mutfağının önemli bir eseridir. Tarihi yüz yıllara dayanır ve ülkemizin birçok yöresinde yapılır. Erzurum'un geleneksel su böreği ise civil peynir ile özdeşleşmiştir. Civil peynir Erzurum usulü su böreğine farklı kendine öz bir aroma ve karakter kazandırmıştır.

Akköse: "Özellikle su böreğinin hazırlığı aşamasında hamuru açmak, haşlamak ve bütün bunların sonunda ideal bir tat tutturmak bir hayli zor iş. Bu sebepten dolayı birçok evde artık su böreği pişmemektedir. Böyle devam ederse su böreği de değerli mutfağımızın unutulanlar listesinde yerini alacak veya baklava ve hatta yoğurt gibi Dünya'ya başka milletler tarafından pazarlanacak."

Öğretmenler Gününden Geriye Sürpriz İkramın Anısı Kaldı!

Bir yıllık bir firma olmasına rağmen, Anadolu Su Böreği geleneksel anlamda evde yapılan su böreğini aratmamak için özel üretim tesislerinde, personelinin %80'inden fazlasını Erzurumlu ev hanımlarından istihdam ederek ve teknolojik altyapı ile her an taze sıcak su böreği üretiyor.

Ayrıca kadın istihdamının da Erzurumlu ev hanımlarına ilham vermek, onları cesaretlendirmek ve unutulan lezzetlerimizi geri getirmek için önemli bir katkı sağlamaktadır. "Erzurum'un yüzlerce marka yiyeceği var, bunları tespit etmemiz, sahiplenmemiz ve devam ettirmemiz gerekiyor. Bu anlamda Erzurum kadını kilit rol oynamaktadır. Çünkü otantik bir yemek yapmak için sadece tarif yetmez o yörenin kültürü ile yetişip büyümek ve o yöreyi anlamak gerekir" ile Akköse yerelliğin önemini vurgulayarak sözlerini sonlandırdı.

Öğretmenler Gününden Geriye Sürpriz İkramın Anısı Kaldı!

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
30 Kasım 2018 13:25
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}