BİLİYOR MUYDUNUZ?

Siyah Beyaz Yılların Erzurum'un da Kış Sporları ve Atlama Kulesi!

Siyah Beyaz Yılların Erzurumun da Kış Sporları ve Atlama Kulesi!
Siyah Beyaz Yılların Erzurum'un da Kış Sporları ve Atlama Kulesi!

TRT'nin Paylaştığı Görüntüler Spikerin Anlatımı İle Renkleniyor!

TRT arşivinden, 'Erzurum'da Kış Sporları' videosu yayınladı. Görüntülerde sipiker, 'Ülkemizden kış manzaraları ve Erzurum'da kış sporları yapan vatandaşların ilgi çekici görüntüleri' ifadesini kullanıyor.

Siyah beyaz dönemi gözler önüne seren video kaydı için tarih belirtmeyen TRT spikeri, 'Ülkemizde de büyük bir hevesle yapılmaya başlanan kış sporları ve düşe kalka öğrenilen kayak' söylemi ile anlatıma başlıyor.

TRT spikerinin kayakçıların hızlarının 100 km'yi bulduğunu söylediği görüntülerde, kızakla kayan çocukların yanı sıra tramplenden atlayan kayakçılar dikkatlerden kaçmıyor.

Kış Sporlarına Karşı Heves Gün Geçtikçe Artmaktadır...

İşte TRT spikerinin ifadeleri, "Kar Kış mevsiminin en hoşa giden taraflarından biridir. Birçok memleketlerde sıhhatli neşeli insanlar tatillerini bembeyaz karların üzerinde güle oynaya kış sporları yaparak geçirirler. Kış sporlarına karşı memleketimizde ki heveste gün geçtikçe artmaktadır. Karlı günlerde Biraz inişli sokakları kendilerine kayak yeri yapan çocuklara her tarafta rastlamak mümkündür.

Erzurum'da Kış Sporları

Tramplenler 40 ile 130 Metre...

Kayak düşe kalka öğrenilen bir spordur. Bu düşüp kalkmalardan kayakçılar hiç şikâyet etmezler. Neşe ile gülüp zevkle kaymalarına devam ederler. Kayak sporunun en heyecanlı tarafı atlamaktır. Bu iş için yapılan atlama tramplenleri 40 metre ile 130 metre arasındadır. Doyulmaz bir zevke atlayan kayakçıların uçuşları seyredenlere büyük heyecan verir.

Erzurum'da Kış Sporları

Kayakçıların Hızı 100 km'yi Bulur!

Bu sporda sivrilen gençler. Aralarında muhtelif iniş müsabakaları da tertip ederler. Bu inişler yüksek ve dalgalı arazide kilo metrelerce devam eder. Kayakçının sürati bazen 100 km'yi bulur. Böyle inişlerde yol boyunca rastladıkları dönemeç ve uçurumları mahir kayakçılar büyük bir kolaylıkla aşarlar."

Ahşaptan Olan Tramplen Neredeydi?

Tramplenlerin ahşaptan olduğunu aktaran takipçimiz, Metin Zülal, 1975'li yıllara kadar kullanıldığını ifade ediyor.

Yerini ise bugün ki Göğüs Hastalıkları Hastanesinin bulunduğu mevki olarak paylaşan ve iki kademeli olduğunu ifade eden takipçimiz, Çetiner Kığılcım, "Genel de sporcular birinci kademeden atlama yaparlardı. Bu spor için Almanya'dan Mayer adlı antrenör gelmişti. Onunla birlikte Türk Milli Kayak takımının sporcusu da olan Gümüşhaneli deli lakaplı Muzaffer sadece ikinci kademeden atlama yapabiliyordu. Ben de o yıllarda sözde kayak sporu yapıyordum" diyor.

Erzurum'da Kış Sporları

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
19 Aralık 2018 09:28
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza