TEKNOLOJİ

Drone Teknolojisine Erzurum'dan Yeni Kan, Hızır!

Drone Teknolojisine Erzurumdan Yeni Kan, Hızır!
Drone Teknolojisine Erzurum'dan Yeni Kan, Hızır!

Bu Drone Erzurum'da Üretilebilir, Adı: Hızır ve Amacı: Sağlık

Erzurum'da, iç hastalıkları ve hematoloji uzmanı olan, ayrıca kan merkez sorumlu hekimliği yapan, Dr. Can Ozlu ile arkadaşları yaptıkları proje ile Türkiye'nin gündemindeler.

Onları gündeme getiren ise bir ilke imza atmaları. Ekip 3 doktor ve 1 İHA pilotundan oluşunca, farklı bir bakış açısı ile yaklaştıkları droneların ilk sağlık hizmeti verenini geliştirdi. 'Hızır' adı verilen ve 20 ünite kan taşıma kapasitesine sahip drone ihtiyaç anında ilaç da nakledebilecek.

Drone Teknolojisine Erzurum'dan Yeni Kan, Hızır!

İlk Defa Kullanıcak...

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan bir doktor olduğunu aktaran Ozlu, "Erzurum'da, arkadaşlarım ile ülkemizde ilk defa kullanılacak acil kan, ilaç, organ, serum ve panzehir taşıyıcı drone çalışmasına imza attık "diyor.

Erzurum Drone Hızır Dr. Can Ozlu

Farkı Sağlık Taşıyacak...

Bu çalışmanın, sağlık ile teknolojiyi birleştiren başta şehir hastaneleri, Kızılay, UMKE, AFAD ve Sivil Savunma da kullanılacak bir proje olduğunu anlatan Dr. Ozlu, "Adını 'Hızır' koyduk, Hızır'ı yaptık ve test ettik. Hızır projemiz Türkiye'de ilk defa gerçekleştiği için özgün bir projedir. Hızır in farkı, ülkemizdeki dronelara nazaran kan, ilaç, organ ve serum transfer koşullarını sağlayan, en uzun sure ve ağırlıkla havada kalabilen olmasıdır " diye konuştu.

25 km menzile sahip olan Türkiye'de ki tek drone olduğunun altını çizen Ozlu, projelerinin yüzde 80 oranında yerli ve milli olduğunu kaydediyor. Seri üretime geçilmesi için atılacak adımlar ise merakla bekleniyor.

Drone Teknolojisine Erzurum'dan Yeni Kan, Hızır!

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
6 Ocak 2019 18:09
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}