GÜNCEL

Erzurum'da 174 Odalı 5 Yıldızlı Hilton Otel

Erzurumda 174 Odalı 5 Yıldızlı Hilton Otel
Erzurum'da 174 Odalı 5 Yıldızlı Hilton Otel

174 Odalı 5 Yıldızlı ‘Hilton Garden Inn’ 

Erzurum'un Anadolu'nun mührü olduğuna vurgu yapan Vali Memiş, hedeflerinin kentte kış turizmini geliştirmek olduğunun altını çizdi. Şehre gelen turist sayısında geçen seneye oranla yüzde 125 artış olduğunu aktardı.

Bu rakamları daha da yukarı çekecekleri üzerinde duran Vali, "Ziyaretçi sayılarımızı arttırmalıyız. Palandöken'in ve buradaki kayak merkezinin insanı çeken müthiş bir enerjisi var. Erzurum olarak bunu başaracak potansiyelimiz var."

Vali Açıkladı, Erzurum'a Hilton Geliyor!

Erzurum'u 1 Numara Yapacağız...

Erzurum'u kış turizminde Türkiye'de bir numara yapacaklarını kaydeden Vali, "Turizmde yıllık 1 milyon ziyaretçi sayısı hedefliyoruz. Tarihi Ulu Cami, Üç Kümbetler, Lalapaşa, Yakutiye Medresesi ve Erzurum Kalesi'nden oluşan bu bölge Erzurum'un Sultanahmet'idir."

Vali Memiş ayrıca, Yakutiye Belediyesi'nce yürütülen üç kümbetler projesinden övgü ile bahsetti. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'ta teşekkür de ederek, "Dileğim bu projenin sürdürülmesi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte bu projeyi inceledik. Her türlü desteği aldık. Bu projenin içinde olduğu, Millet bahçesi projesini gerçekleştirmeliyiz" dedi.

Vali Açıkladı, Erzurum'a Hilton Geliyor!

2018 Temmuz'da KAP'a Açıklama Yapılmıştı...

Reysaş Holding, Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde yapacağı Hilton Oteli yatırımı için Kamuyu Aydınlatma Platformu'na da (KAP) açıklama yapmış ve "Şirketimizin 09/07/2018 tarih ve 456 nolu Yönetim Kurulu Kararı doğrultusunda; Erzurum İli Palandöken İlçesi Solakzade Mahallesi 12579 Ada 1 Parsel üzerinde bulunan T.C.Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne ait 5.169,62 m2'lik arsa 3.105.000-TL bedel ile satın alınmıştır. Alınan arsanın bedelinin yarısı peşin, kalan kısmı 20 eşit taksitte ödenecektir. Söz konusu arsa üzerine yaklaşık 150 odalı 300 yataklı Hilton Otel Binası yapılacak olup, otelin 2019-2020 yılında faaliyete geçmesi planlanmaktadır. Kamuoyunun ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız " ifadelerine yer verilmişti.

Kaynak . Erzurum Valiliği

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
11 Ocak 2019 16:11
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}