KÜLTÜR

Bu Proje Erzurum Alışveriş Turizmine Büyük Katkı Sağlayacak!

Bu Proje Erzurum Alışveriş Turizmine Büyük Katkı Sağlayacak!
Bu Proje Erzurum Alışveriş Turizmine Büyük Katkı Sağlayacak!

Doğu Anadolu Alışveriş Festivali Projesinin Katkıları Kültür ve Turizm Bakanı ile Paylaşıldı. Doğu Anadolu Alışveriş Festivali Projesi İle Asırlar Boyunca Asya Ve Avrupa Arasındaki Uluslararası Transit Ticaretin Önemli Bir Durağı Olan Erzurum'a Kültür Ve Turizm Açısından Katkılarının Neler Olacağını Anlatıldı

AK Parti MKYK Üyesi ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu himayelerinde, Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz ve MNG Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Aydoğan Süer beraberindeki heyetle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u makamında ziyaret etti.

Erzurum Doğu Anadolu Alışveriş Festivali Projesi

Bu yıl Erzurum'da ikincisi düzenlenecek olan Doğu Anadolu Alışveriş Festivali (DAF) için geri sayım başladı. Palandöken Kayak Merkezindeki turizmciler ve şehir merkezindeki alışveriş merkezi yöneticileri, festival kapsamında ağırlayacakları yerli ve yabancı misafirler için hazırlıklarını sürdürüyor. Şehir merkezi ile koordineli olarak planlamalarını yapan otel işletmecileri, AK Parti MKYK Üyesi ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'u ziyaret ettiler.

Geçtiğimiz 2018 yılında ilki düzenlenen Doğu Anadolu Alışveriş festivali projesinin Erzurum'a kültür ve turizm açısından katkılarının neler olacağını anlatıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi tarafından düzenlenen Doğu Anadolu Alışveriş Festivalini geçtiğimiz yıl üç günde, yakın şehirler ile Azerbaycan ve İran'dan toplam 600 bin kişi ziyaret etmişti.

Asırlar boyunca Asya ve Avrupa arasındaki uluslararası transit ticaretin önemli bir durağı olan Erzurum, bu konumu sayesinde büyük karlar elde etmişti. 1645 - 1647 yılları arasında Erzurum Gümrüğü'nde katip olan Evliya Çelebi, bu gümrüğün İstanbul ve İzmir Gümrüğünden sonra İmparatorluktaki en işlek gümrük olduğunu belirtir.

2018'te ilki gerçekleştirilen olan Doğu Anadolu Alışveriş Festivali (DAF), Erzurum'da alışveriş açısından son derece önemli bir organizasyon olmuştu. Yalnızca Erzurum'da değil çevre illerde ve Doğu Anadolu'da önemli bir festival olarak dikkat çekti. Festivale katılanlar Anadolu'nun Zirvesi Erzurum'da tarihi ve manevi doku ile birlikte muhteşem bir alışveriş deneyimi yaşama imkanı buldular.

Heyet ayrıca Erzurum'da yatırımları devam eden projeler hakkında istişarelerde bulundu.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
15 Ocak 2019 18:42
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}