ERZURUMLU ÜNLÜLER

'Biz Türkiye'yiz' Sanat Yönetmeni, MHP İspir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çoşkun

Biz Türkiyeyiz Sanat Yönetmeni, MHP İspir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çoşkun
'Biz Türkiye'yiz' Sanat Yönetmeni, MHP İspir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çoşkun

MHP'nin İspir Belediye Başkanı Olarak Açıklanan Ahmet Çoşkun Kimdir?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, seçim komisyonunun yapmış olduğu değerlendirme ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin onayları sonucunda 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Erzurum İspir İlçesinden Ahmet Çoşkun belediye başkan adayı olarak açıkladı.

Ahmet Çoşkun

Ahmet Çoşkun 1970 yılında Erzurum'un İspir ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı. 1993 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu. 1995 yılında "Dadaşa Çağrı" gazetesini çıkarmaya başladı. MHP İspir belediye başkan adayı Ahmet Çoşkun Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı ve Dünya Genç Türk Yazarlar Birliği üyesidir. Aynı tarihte sunumunu ve koordinatörlüğünü yaptığı "Türkü - Şiir Türkiye" kültür sanat topluluğunu kurdu.

Stadyumlarda On Binlere Şiir Okuyan Adam

Ahmet Çoşkun yurtiçi ve yurtdışı çok sayıda organizasyonda yer aldı. Şiiri sevdirmek ve daha geniş kitlelere ulaştırmak adına ulusal televizyon kanallarında programlar yaptı. "Stadyumlarda on binlere şiir okuyan adam" olarak adlandırılmaya başlandı. "Çanakkale'den Çankaya'ya Özgürlüğe Giden Yol" ve "Fotoğraflarla Necip Fazıl" belgesel kitaplarını yayınladı. 2002 yılında ilk şiir kitabı 'Mavi Gül' 2014 yılında ise ikinci şiir kitabı olan 'Gelmedin'i çıkaran Şair, 2015 yılında ise içerisinde günümüz ses sanatçılarının da yer aldığı sözleri yine kendisine ait olan 'Biz Türkiye'yiz isimli CD si halen D&R da stantlarda satılmaya devam etmektedir.

Ahmet Çoşkun

MHP İspir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çoşkun Uzun Yürüyüş, Aşkı Vatan Cumhuriyet, Aşkı Vatan - Aşkı Türkçe (TDK), Türkülerde Türkçemiz, Dilimizin Kandilleri, 7'den 70'e Biz Türkiye'yiz projelerinin sahibidir. Halen 150 kişiye kadar varabilen Genel Sanat Yönetmenliğini kendisinin yaptığı BİZ TÜRKİYE'YİZ sahne gösterisi ile Anadolu'nun dört bir yanında programlarını yapmaya devem eden Coşkun, Uluslararası Avrasya Kültür Sanat Derneğinin başkanlığı ve EKO Avrasya Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevlerini yürütmektendir.

Ahmet Çoşkun

Kapak Fotoğrafı Kenan Usanmaz

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
22 Ocak 2019 13:15
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza