GÜNCEL

Erzurum Hafif Raylı Sistemler Tramvay Projesi Çalışmaları Başladı

Erzurum Hafif Raylı Sistemler Tramvay Projesi Çalışmaları Başladı
Erzurum Hafif Raylı Sistemler Tramvay Projesi Çalışmaları Başladı

Erzurum'da Tramvay Hattı İçin Zemin Testi Sondaj Çalışmaları Başladı

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Erzincan ve Erzurum'daki iki tramvay hattının inşası, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacak. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait Gar-Atatürk Üniversitesi Kampüs-Tıp Fakültesi-Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi-Şehir Hastanesi-Yavuz Sultan Selim Bulvarı-Gar tramvay hatlarının inşası, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca gerçekleştirilecek.

2015 Yılından Beri Hafif Raylı Sistemler (Tramvay) Projesi Erzurum'un Gündemindeydi

Tramvay projesi Erzurum'un vizyon projelerinden birisi. Yerel seçimler öncesinde Yağız TV'de katıldığı programda önemli açıklamalarda bulunan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "20 kilometre uzunluğunda hafif raylı sistem projemiz tamam. Sayın Cumhurbaşkanımız da onayladı. Yakında çalışmalara başlıyoruz" demişti.

Dönemin Ulaştırma Bakanı Arslan Tarafından Yapılan Açıklama: Raylı sistemi önemsiyoruz!

Erzurum Hafif Raylı Sistemler

Erzurum için verimli projeler gerçekleştireceklerini ifade eden Arslan, "Erzurum'un özellikle şehir içi toplu taşımasını geliştirmek adına raylı sistemi önemsediğimizi vurgulamıştık. Bu konuda da gerek bakanlık ve büyükşehir belediyesi olarak bu çalışmayı da tamamladık. Şimdilik Erzurum içerisinde başlangıçta, gardan başlayarak, üniversite, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Süleyman Demirel Tıp Fakültesi ve SSK' da dâhil bir ring oluşturulacak şekilde 13 kilometrelik raylı sistemin proje çalışmasını bu sene başlatacağız. Raylı sistemin ana omurgasını oluşturduktan sonra da ilerdeki süreçlerde bunun daha da büyüyebilmesi ve yolculuk potansiyeliyle birlikte değerlendirilip, geliştirilecek.

2015 Yılında Yapılan Açıklama

Fizibilite çalışmaları kapsamında Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin ile Ulaşım Daire Başkanı Abdulgafur Yeniay, Ulaşım Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve teknik heyetle birlikte toplantı düzenledi. Sekmen, "Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin ve ekibi, İstanbul'da Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve bu işte uzman olan heyetle bir araya geldi. Metropol kentlerde kullanılan bu sistemin Erzurum'da oluşturulması konusunda fizibilite çalışması yapıldı. Toplantıda ayrıca şehir ulaşımıyla ilgili Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin projeleri de bilim adamlarına aktarıldı" dedi. Sekmen, "Gerek raylı sistem gerekse de ulaşım alternatiflerinin masaya yatırıldığı bu görüşme ve toplantıları çok önemsiyoruz. Projelerimiz hayata geçtiğinde Erzurum'da çağın gereksinimlerine uygun ve bölgeye model olacak muhteşem bir ulaşım ağı oluşturacağız" diye konuştu.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
17 Mayıs 2019 12:32
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}