BİLİYOR MUYDUNUZ?

Erzurum'da En Çok Görülen Kanser Türü Hangisi? Erzurum Kanser Haritası

Erzurumda En Çok Görülen Kanser Türü Hangisi? Erzurum Kanser Haritası
Erzurum'da En Çok Görülen Kanser Türü Hangisi? Erzurum Kanser Haritası

Yapılan Araştırmalar Neticesinde Erzurum ve Bölgesinde Mide ve Yemek Borusu Kanseri Oldukça Fazla Olduğu Tespit Edilmiştir...

Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü'nün hazırladığı yaşlılık haritasına göre kansere bağlı ölümlerin en yüksek olduğu iller şöyle: Ankara, İzmir, Artvin, Elazığ, Gümüşhane, Düzce. Kanser risk haritası incelendiğinde Erzurum kanser ölümlerinin yüksek olduğu illere göre daha az riskli bir bölge. Ancak Erzurum'da bazı kanser türlerine diğer bölgelere göre daha sık rastlanıyor.

Erzurum ve Trabzon'da Mide Kanseri Yüksek

Mide kanserine Erzurum ve Trabzon'da diğer illere göre sıkça rastlanıyor. Bölgede yemek borusu kanseri de oldukça fazla.

Erzurum Kanser Riski

İzmir Halk Sağlığı Kanser Şube Müdürü Doç. Dr. Sultan Eser, Türkiye'nin bazı bölgelerindeki kanser türlerinin değişkenlik gösterdiğini ifade ediyor. Doç. Dr. Eser, şöyle devam ediyor:

'Çok sıcak şeyler içmek, tuzlu yemekler, özellikle tuzlu saklanmış etleri tüketmek ile mide kanserinin yakın ilişkisi olduğunu düşünüyoruz. Erzurum'da akciğer kanserine kadınlarda daha sık rastlıyoruz. Bunun da bacasız evlerdeki hava kirliliğinden, zaman zaman tezek yakılarak yemek pişirilmesinden kaynaklandığını düşünüyoruz.'

Sayılarla Erzurum'daki Kanser Oranları

Kadınlarda akciğer kanserine yakalanma sıklığı ise İzmir'de yüz binde 9.2, Eskişehir'de 8.7, Erzurum'da 10.6, Bursa'da 6.1, Edirne'de 3.4, Antalya'da 8.3, Trabzon'da 4.2, Samsun'da 7.3 olarak belirlendi.

Erkeklerde mide kanseri oranı İzmir'de yüz binde 12.8, Eskişehir'de 0, Erzurum'da 30.5, Bursa'da 14.1, Edirne'de 12, Antalya'da 11.7, Trabzon'da 22, Samsun'da ise 14.7 kaydedildi.

Kadınlarda mide kanserine yakalanma oranı İzmir'de yüz binde 6.7, Eskişehir'de 6.6, Erzurum'da 18, Bursa'da 6, Edirne'de 4.5, Antalya'da 5.3, Trabzon'da 13.9 ve Samsun'da 7.6 olarak açıklandı.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
7 Şubat 2019 12:11
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza