GÜNCEL

Bakan Ersoy 'Erzurum'u Turizmde Hak Ettiği Yere Getireceğiz'

Bakan Ersoy Erzurumu Turizmde Hak Ettiği Yere Getireceğiz
Bakan Ersoy 'Erzurum'u Turizmde Hak Ettiği Yere Getireceğiz'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çeşitli ziyaretler ve temaslar gerçekleştirmek üzere Erzurum'a geldi

Palandöken Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Erzurum, kış sporları imkanları ile yalnızca Türkiye'nin değil dünyanın da gündeminde. Ancak yalnızca kayak turizmi ile sınırlandırmamak gerekiyor. Bölgenin diğer şehirleriyle birlikte gruplandırarak, Erzurum'u turizmde hak ettiği yere getireceğiz." dedi.

Erzurum Turizmi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un, doğası, tarihi, kültürü ve kış sporları ile dünyaya açılan Erzurum'daki ilk durağı AK Parti İl Başkanlığı oldu. Şehrin turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik projeler hakkında bilgi alan Bakan Ersoy, daha sonra Palandöken Kayak Merkezi'ne geçerek incelemelerde bulundu ve sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Kayak turizmine ek olarak, sahip olduğu kültürel ve arkeolojik değerleriyle de Erzurum'un önemli bir potansiyeli var

Erzurum Turizmi

Bakan Ersoy toplantıda yaptığı konuşmada, Erzurum'un kış sporları merkezi olarak ününün Türkiye sınırlarını aştığını belirterek, bu konseptin genişletilmesi gerektiğini söyledi. Bakan Ersoy, "Kayak turizmine ek olarak, sahip olduğu kültürel ve arkeolojik değerleriyle de Erzurum'un önemli bir potansiyeli var. Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars ve Ardahan illerinin oluşturduğu koridorun tanıtımını etkin bir şekilde yaparak çok daha iyi sonuçlar alacağız." dedi.

Turizmde 2023 hedefini 70 milyon turist olarak belirlediklerini vurgulayan Bakan Ersoy, "Bunu yakalayabilmek için Türkiye'de 81 ilde turizm yapılabiliyor olmasını sağlamamız lazım. Ayrıca 81 ilin de turizm sektöründen faydalanabiliyor olması gerekir. İlleri gruplandırarak tanıtım yaptığımızda, gelen turistlerin bölgede uzun süreli kalmasını da sağlamış olacağız." ifadelerini kullandı.

"İlave konseptlerle Erzurum'u turizmde hak ettiği yere getireceğiz." diyen Bakan Ersoy, kente daha fazla yatırım yapılması için potansiyelinin hızlı bir şekilde harekete geçirilmesi gerektiğini anlattı.

Kaynak Kültür ve Turizm Bakanlığı

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
24 Şubat 2019 18:46
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}