ERZURUMLU ÜNLÜLER

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Yeniden Erzurumlu Eyüp Gözgeç Oldu

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Yeniden Erzurumlu Eyüp Gözgeç Oldu
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Yeniden Erzurumlu Eyüp Gözgeç Oldu

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç Güven Tazeledi

Türkiye Boks Federasyonu Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu sona erdi. Eyüp Gözgeç ve Suat Hekimoğlu'nun başkanlık için yarıştığı olağanüstü genel kurulda 299 delegeden 264 isim oy kullandı. Oylardan 5'inin geçersiz sayıldığı genel kurulda Eyüp Gözgeç 159 oy alarak yeninden Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığına seçildi.

Eyüp Gözgeç Kimdir?

Türkiye Boks Federasyonu

1955 Erzurum doğumlu Eyüp Gözgeç ilk, orta ve lise öğrenimini Erzurum'da tamamladı. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi yabancı diller İngilizce bölümünden mezunun oldu.

1975-1979 yılları arası T.E.K. de 14.bölge müdürlüğünde tahakkuk memuru olarak çalıştı. 1979 yılında 162.dönem yedek subay olarak askerliğini tamamladı. 1981 yılından itibaren Gözgeçler Demir Çelik Ltd.Şti 'de yönetim kurulu başkanlığı yapmaktadır. 25 yıldır inşaat malzemeleri üreten sanayici olan Eyüp Gözgeç aynı zamanda Ankara Etimesgut ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi.

2. kez Türkiye Boks Federasyonu Başkanı olan Gözgeç, Avrupa Boks Konfederasyonu (EUBC) Yönetim Kurulu ve Dünya Boks Birliği (AIBA) Yönetim Kurulu Üyesidir.

2014 Kasım ayında yapılan seçimlerde yeniden AIBA Yönetim Kuruluna seçildi. Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyesiyi olan Gözgeç, TOBB üst kurul delegesi ve aynı zamanda Fenerbahçe kongre üyesi.

T.M.O.K.(Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi) üyeliği, çeşitli vakıf ve derneklerde yönetici ve üyeliği, Ankara Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği bulunmaktadır.

Ödüller

AIBA (Dünya Boks Birliği) Başkanı Dr Ching-Kuo Wu tarafından verilen "2013 Yılı Dünyada En İyi Spor Adamı "ödülünü alan Eyüp Gözgeç evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
27 Şubat 2019 20:49
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza